Stanje bezbednosti u saobraćaju nije zadovoljavajuće tanjug

Objavljeno: 09.05.2022. 15:01 Izmenjeno: 09.05.2022. 15:01

U najvećem broju navedenih nezgoda su učestvovali motociklisti, pri čemu je u svim slučajevima kao uticajni faktor za događanje saobraćajnih nezgoda bila prebrza vožnja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apelovalo je na učesnike u saobraćaju da povećaju opreznost i da poštuju saobraćajne propise, na roditelje da prevoze svoju decu na propisan način i na vozače motocikala da poštuju propise u vezi ograničenja brzine i korišćenja zaštitne opreme.

Iz MUP-a je saopšteno da se prethodnog dana u Srbiji dogodilo nekoliko teških saobraćajnih nezgoda, u kojima su poginule četiri osobe, među kojima jedno trogodišnje dete, dok je više osoba zadobilo teške telesne povrede, od kojih su dve životno ugrožene.

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila oko 12 časova u selu Cerovac kod Šapca, motocikl je velikom brzinom udario u putničko vozilo, pri čemu su smrtno stradali vozač motocikla, i putnici na zadnjem sedištu automobila među kojima je i dete staro tri godine.

U nezgodi koja se dogodila u nedelju oko 15.25 časova na obilaznici oko grada Požarevca, prilikom preticanja došlo je do direktnog sudara putničkog i teretnog vozila, pri čemu je smrtno stradao dvadesetčetvorogodišnji vozač.

I pored toga što se povećao broj otkrivenih saobraćajnih prekršaja – upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola za 40 odsto, upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci za 60 odsto, prekoračenje dozvoljene brzine kretanja za 100 odsto, stanje bezbednosti u saobraćaju nije na zadovoljavajućem nivou.

Iz Ministarstva je najavljeno da će u narednom periodu kontinuirano sprovoditi mere pojačane kontrole saobraćaja koje će prvenstveno biti usmerene na kontrolu brzine, vožnje u alkoholisanom stanju, korišćenja sigurnosnog pojasa i prevoženja dece na propisan način, kao i kontrolu vozača motocikala.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 22°C

Pretežno vedro

Petak
Malo i umereno oblačno

Max: 30°C
Min: 17°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana