Stamenovski: Podrška ruskom, ali i ukrajnskom narodu Studio B

Objavljeno: 07.12.2019. 15:05 Izmenjeno: 07.12.2019. 15:09

Kao stranka koja prepoznaje sve modele pritisaka i stranih uticaja ne neku državu, želeli smo da damo punu podršku celokupnom ruskom, ali i ukrajnskom narodu, rekao je predsednik srpske stranke „Zavetnici“ Stefan Stamenovski, nakon susreta sa delegacijom sa Krima koju je predvodila poslanica ruske dume Natalija Poklonska.

On je posebno istakao da srpska stranka „Zavetnici“ time želi da pokaže da zna šta se u poslednjih pet godina dešavalo na Krimu.

Poslanica državne Dume ruske federacije Natalija Poklonska je, tokom razgovora sa predsednikom srpske stranke Zavetnici Stefanom Stamenovskim, posebno istakla da su veze Srbije i Rusije jake i da ih upravo solidarisanje po važnim pitanjima, kako što je Krim, čini još jačim.

Ovaj susret je most produbljivanja saradnje, podseća Stamenovski.

Stamenovski kaže da više nikada ne sme da se ponovi Kijevski majdan koji je, prema njegovim rečima „nastao po direktnim uticajem Zapada“.

Da podsetimo, referendum o statusu Krima održan je 16. marta 2014. godine, upravo nakon masovnih protesta u Kijevu koji su doveli do svrgavanja predsednika Viktora Janukoviča.  Natalija Poklonska je bila bivša vrhovna tužiteljka Republike Krim u sastavu Rusije od 25. marta 2014. do 6. oktobara 2016. godine. Danas, posle više od pet godina, Krim još uvek prolazi kroz brojna iskušenja, podseća ona.

Natalija Poklonska je posebno istakla da Krim i Beograd povezuje delo jednog velikog  umetnika, arhitekte Nikolaja Krasnova , a poseta Natalije Poklonske, koju danas u svetu mnogi poznaju i kao “ Putinova čelična lejdi” srpskoj stranci Zavetnici završila se pozivom da posete Krim, što su oni i prihvatili.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura -3°C

Pretežno oblačno

Ponedeljak
Promenljivo oblačno

Max: -1°C
Min: -5°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana