Srušila se elektrana u Britaniji

Objavljeno: 23.02.2016. 21:53 Izmenjeno: 23.02.2016. 21:53

Jedna osoba je poginula, tri se vode kao nestale, a pet je u bolnici, nakon rušenja dela britanske elektrane „Didkot“ (Didcot) na jugu Engleske, saopštila je vatrogasna služba.

„Mogu da potvrdim da je operacija potrage (za preživelima) u toku i da je jedna osoba poginula, pet je prebačeno u bolnicu, a tri se vode kao nestale“, rekao je Met Karlajl iz vatrogasne službe Tajms veli, preneo je AFP.

Vatrogasna služba je posavetovala građane da ostanu u kućama, navodeći da iako je prašina od rušenja zgrade pokrila „značajno područje“, u zgradi nije bilo opasnih materijala.

Korisnici Tvitera pisali su o „eksploziji“ i „velikim količinama prašine“ na mestu elektrane.

Incident se dogodio na mestu elektrane „Didkot A“, koja je ugašena 2013. i čije je rušenje planirano do kraja ove godine.

Predstavnik sindikata GMB rekao je za „Pres asosiejšn“ da su prema njihovom saznanju, radnici pripremali dva bojlera za rušenje zgrade narednih sedmica i da je to „dovelo do njenog rušenja“, piše „Telegraf“.

Televizija BBC je izvestila da je policija proglasila veliki incident i da ima žrtava.

Na televizijskim snimcima vidi se polovina velike zgrade na mestu eksplozije, koja deluje da se srušila.

Policija je saopštila da se njeni pripadnici, kao i drugi radnici hitnih službi, nalaze na licu mesta oko 113 kilometara zapadno od Londona, ne navodeći druge detalje.

„Još nismo sigurni šta se dogodilo“, rekla je portparol operatera RVE enpauer (RWE npower), preneo je Rojters.

Elektrane „Didkot“ obuhvataju aktivnu elektranu na prirodni gas („Didkot B“) i zatvorenu elektranu na naftu i ugalj („Didkot A“), koje su smeštene blizu grada Didkot u Oksfordširu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 12°C

Delimično oblačno

Sreda
Malo i umereno oblačno

Max: 19°C
Min: 8°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana