SRS: Zabraniti ulazak migrantima u Srbiju Tanjug

Objavljeno: 18.05.2020. 14:51 Izmenjeno: 18.05.2020. 14:51

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj izjavio da ta stranka zateva da se migrantima zabrani ulazak u Srbiju a da se onima koji su već u zemlji, pomogne da što pre uđu u zemlje Evropske unije.

„Ono što treba da bude strategija Vlade Srbije kod migrantskog pitanja jeste sprovođenje svih ilegalnih migranata u EU, odnosno na granične prelaze, na granice između Srbije i zemalja koje su u EU, jer migranti ionako žele u Evropu“, rekao je Šešelj na konferenciji za novinare.

Vlada Srbije, kako je dodao, ne sme da potpiše nikakav sporazum niti da zbog pohvala iz Evrope pristane da bude parking za migrante.

Prema rečima Šešelja, srpski radikali od 2015. godine kritikuju politiku Vlade Srbije koja je bila neodgovorna prema migrantima, pa se u zemlji širila atmosfera straha jer nije bilo podataka ni o broju migranata niti o potencijalnim krivičnim delima koje su počinili.

„Za vreme vanrednog stanja vlast je širila averziju prema građanima Srbije koji su otišli iz zemlje trbuhom za kruhom, a nije bilo praćeno koliko u Srbiju ulazi migranata“, rekao je Šešelj, uz ocenu da se tada vlast postavila kao da su interesi migranata preči od interesa građana.

„Čitali smo da su vesti o kriminalu migranata lažne, a onda posle nekoliko dana se diže vojska i ide da štiti građane u Šidu“, rekao je Šešelj i ocenio da se to radi samo zbog izbora.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Slaba kiša

Trenutna temperatura 19°C

Slaba kiša

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana