Srpski zid plača „Srebrenica“ u Beogradu Tanjug

Objavljeno: 10.07.2017. 20:38 Izmenjeno: 11.07.2017. 12:27

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji dočekalo je večeras na Trgu Republike u Beogradu srpski zid plača „Srebrenica“ koji će sutra biti postavljen ispred Doma narodne skupštine.

Srodnici ubijenih Srba iz Srebrenice okupili su se kako bi pokazali javnosti da su i oni žrtve, koji su u ratu u BIH izgubili svoje najbliže.

Tim podovom Danica Lazarević iz Srebrenice rekla je novinarima da je u tom ratu izgubila tri brata, i da su joj tek skoro vraćena njihova tela, od kojih je telo jednog brata obezglavljeno.

Ona kaže da porodice traže pravdu za sprske žrtve jer na njih do sada niko nije obraćao pažnju za razliku od pažnje koju međunarodna zajednica i javnost poklanjaju „Majkama Srebrenice“.

Simo Spasić iz Udruženja rekao je novinarima da su Muslimani žrtve iz 1995. godine, a Srbi od 1992. te da se, „ovde priča o sprskim žrtvama Srebrenice“.

„Prvo su sprske majke plakale pa onda muslimanske. Poštujemo i jedne i druge žrtve i samo tražimo pravdu, one (majke Srebrenice) su srećom uspele da dobiju neku pravdu, međutim sprske majke, očevi, sestre nisu“, rekao je Spasić novinarima.

Pola sata nakon početka ovog događaja na istom mestu na Trgu republike počeo je performans Žena u crnom koje su takođe obeležile, kako kažu genocid muslimana u Srebrenici.

Skupove su razdvajale jake policijske snage, u uniformama i u civilu, a incidenti nisu zabeleženi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Slab sneg

Trenutna temperatura 0°C

Slab sneg

Nedelja
Moguć sneg

Max: 2°C
Min: 0°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana