Srpski studenti u finalu evropskog inženjerskog takmičenja Tanjug

Objavljeno: 01.06.2016. 16:39 Izmenjeno: 01.06.2016. 16:39

Studenti Univerziteta u Beogradu plasirala su se u finale najvećeg studentskog evropskog inženjerskog takmičenja, EBEC, izborivši prva mesta u dve takmičarske kategorije i ulazak u 120 najboljih među 6.500 kolega.

Na regionalnoj rundi „EBEC Balkan“ u Podgorici, takmičari sa beogradskog Univerziteta zauzeli su dva prva mesta – tim „Eksperti“ u Studiji slučaja i tim „ETA“ u Timskom dizajnu.

Tako će Srbiju u nadmetanju za titulu najboljih evropskih inženjera, čiji će domaćin ove godine biti Beograd od 1. do 10. avgusta, predstavljati čak dva tima, saopštio je organizator ovogodišnjeg finala, Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Beograd.

„Velika nam je čast što smo imali priliku da predstavljamo Beograd na balkanskoj rundi takmičenja i pravo je zadovoljstvo vratiti se kući kao pobednik u zaista jakoj konkurenciji i sa osvojenom kartom za finalno evropsko takmičenje“, poručuju Miloš, Veljko, Mihailo i Aleksandar, clanovi tima ETA, studenti Mašinskog fakulteta.

Srpski predstavnici u kategoriji Studija slučaja, studenti Fakulteta organizacionih nauka, Saobraćajnog fakuleta i Građevinskog fakulteta, Milica, Stefan, Vladimir i Valerija, takođe su optimistični i polažu nadu da će im, pored znanja i veština, i ime koje su odabrali doprineti u dostizanju titule najboljih jer, kako kažu, oni su Eksperti – i to će i dokazati.

Udruženje studenata tehnike Evrope (Board of European Students of Technology), BEST, nevladina, neprofitna i apolitična studentska organizacija okuplja studente-volontere tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta na 95 univerziteta u 33 zemlje širom Evrope.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana