Srpski radikali za novi Zakon o radu Studio B

Objavljeno: 21.05.2020. 14:21 Izmenjeno: 21.05.2020. 14:21

Srpska radikalna stranka se zalaže za zaštitu interesa radnika i učiniće sve da obezbedi što bolji položaj radnika u Srbiji.

„Umesto postojećeg, Srpska radikalna stranka predlaže donošenje novog Zakona o radu koji će zaštititi interese radnika, koji će zaštititi njihova prava i neće dozvoliti da oni rade u ponižavajućim uslovima koji su u stvari moderno robovlasništvo. Ne treba nam orijentacija samo na profit velikih multinacionalnih korporacija, već je nacionalni interes Republike Srbije što bolji položaj radnika u Srbiji. Tome ćemo se posvetiti i to ćemo ostvariti,“ izjavio je zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj.

U zakonu koji će Srpska radikalna stranka predložiti sledećem skupštinskom sazivu obezbediće se veća zaštita žena kroz pravo na odsustvo sa rada zbog trudnoće i porođaja, kao i odsustvo sa rada zbog nege deteta, minuli rad za sve godine staža, naknada za ishranu zaposlenog kao poseban trošak, a radni sporovi moraće da se rešavaju u roku od šest meseci.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Umerena kiša

Trenutna temperatura 19°C

Umerena kiša

Četvrtak
Pljusak i grmljavina

Max: 23°C
Min: 20°C

Pljusak i grmljavina

Vremenska prognoza za 5 dana