Srpski privrednici dogovorili saradnju sa kineskim Studio B, Tanjug

Objavljeno: 28.09.2016. 16:30 Izmenjeno: 28.09.2016. 16:30

Potpisivanjem Sporazuma o saradnji između Privredne komore Srbije i Privredne komore Šenžena, kao i Sporazuma o saradnji sa Asocijacijom za promociju trgovine i kulture NR Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope završeno je učešće Srbije na poslovnom forumu Šenžen-Ciez.

 

Kako se navodi u saopštenju PKS privredni deo delegacije Srbije predvodio je potpredsednik PKS Milivoje Miletić, a na Forumu je učestvovalo 15 srpskih vodećih kompanija i institucija iz različitih oblasti.

Cilj učešća bio je pronalaženje partnera za plasman srpskih proizvoda na kineskom tržištu, kao i partnera za zajedničku proizvodnju i izvoz na treća tržišta.

Posle potpisivanja sporazuma Miletić je izjavio da je osnovni cilj posete produbljivanje saradnje i konkretizacija aktivnosti Kine sa zemljama centralne i istočne Evrope, u okviru realizacije kineske strategije “Jedan pojas, jedan put”.

Miletić je najavio posetu više od 100 kineskih privrednika iz različitih industrijskih grana iz provincije Kanton, koji će polovinom oktobra posetiti Beograd, kada će biti organizovan Kinesko-srpski poslovni forum, kao i poslovni susreti kineskih i srpskih privrednika.

Menadžer u KPMG Beograd Sanja Vasić, u prezentaciji pripremljenoj u saradnji sa Ministarstvom privrede, predstavila je investicioni potencijal Srbije, realizovane i započete projekte sa kineskim partnerima.

Kineskim privrednicima upućen je poziv na dalju saradnju, a posebno su istaknute mogućnosti industrijskih zona, metalskog sektora, ali i drugih strateški značajnih privrednih grana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 16°C

Pretežno oblačno

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 22°C
Min: 14°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana