Srpska vojska napredovala u borbi protiv korupcije

Objavljeno: 04.03.2016. 16:31 Izmenjeno: 04.03.2016. 16:31

Predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, sa predstavnicima vladinih i nvo organizacija koje se bave borbom protiv korupcije, analizirali su koliko je srpski sistem odbrane napredovao u oblasti izgradnje integriteta i borbe protiv korupcije.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, sistem odbrane Republike Srbije ostvario je u periodu od 2012. do 2015.godine  zapažen napredak u normativnom uređenju kojim se reguliše suzbijanje korupcije i sprovođenje usvojenih normi u oblasti izgradnje integriteta i povećanju transparentnosti rada.

Zahvaljujući tome, u istraživanju „Globalni antikorupcijski indeks sistema odbrane“ (Government Defence Anti-Corruption Index), koje sprovodi organizacija Međunarodna transparentnost, sistem odbrane Republike Srbije ocenjen je znatno bolje nego 2012. i svrstan je u kategoriju država „C“ – umeren rizik od korupcije, odnosno, prema do sada obrađenim podacima, nalazi se među 34 najbolje rangirane države u svetu, navodi se u saopštenju.

Na sastanku u Domu Garde na Topčideru napredak su analizirali predstavnici organizacijskih jedinica Ministarstva odbrane i Vojske Srbije sa predstavnicima Programa „Odbrana i bezbednost“ organizacije Međunarodna transparentnost Velika Britanija, kojem su prisustvovali predstavnici Saveta za borbu protiv korupcije Vlade Republike Srbije, Agencije za borbu protiv korupcije, Beogradskog centra za bezbednosnu politiku, kao i izaslanik odbrane Velike Britanije u Srbiji pukovnik Sajmon Ficgibon.

 

One Response to “Srpska vojska napredovala u borbi protiv korupcije”

  1. zeljko каже:

    Ovi navodi nisu tacni i mogu odgovorno da tvdim da sam na svojoj kozi osetio sramotu Vojske Srbije a volio bi da dobijem adresu kome da se obratim da mi se ispravi nepravda koja me je gurnula u mrak sa porodicom zarad para ili neceg drugog. molim za odgovor. hvala

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 13°C

Delimično oblačno

Nedelja
Mogući pljuskovi

Max: 17°C
Min: 12°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana