Srpska slava u Konaku Knjeginje Ljubice Studio B

Objavljeno: 24.07.2019. 16:09 Izmenjeno: 25.07.2019. 09:46

Turistička organizacija Beograda u saradnji s Muzejom grada Beograda, sugrađanima i gostima grada ponudiće novi program „Srpska slava”, koji je prvi put prikazan posetiocima u nekadašnjem Domu kneginje Ljubice. U okviru programa, koji će se redovno održavati od 4. avgusta, prikazani su tradicionalni srpski običaji, a posetioci su imali priliku da iskuse doživljaj gosta na slavi i da uživaju u svečano postavljenoj slavskoj trpezi.

U cilju promocije srpske tradicije, Turistička organizacija Beograda u saradnji sa Muzejem grada Beograda osmislila je program koji dočarava porodičnu svetkovinu – slavu.

Program „Srpska slava“ upotpuniće doživljaj turista koji dolaze u prestonicu i posećuju njena istorijska zdanja, jer je program koncipiran tako da se oseti duh prave srpske slave. Kostimirani glumac dočekao je goste u autentičnom ambijentu, a posetioci su uz kustosa mogli da obiđu i prostorije Konaka.

Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović kaže da ovaj program podseća na neka stara vremena kako su se spremale slave. Podseća, da će pored ovog novog programa, Beograđani i turisti moći da uživaju i u drugim atrakcijama koje TOB priprema, poput Beogradskog karnevala brodova koji se održava krajem avgusta.

Ovaj program izvodiće se od 4. avgusta svake nedelje od 14 časova u istorijskom zdanju iz 19. veka – Konaku kneginje Ljubice Obrenović, i to na srpskom i engleskom jeziku.

Karte po ceni od 600 dinara se mogu kupiti na sajtu Muzeja grada Beograda, na sajtovima kao i svim prodajnim mestima Ticket Visiona.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 16°C

Vedro

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 16°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana