Srpska lista: Samo jedinstveni možemo da opstanemo Tanjug

Objavljeno: 17.09.2019. 19:19 Izmenjeno: 17.09.2019. 19:19

Delegacija Srpske liste u kojoj su bili predsednik Goran Rakić, Dalibor Jevtić i Igor Simić posetila je  Srbe u selima Osojane, Vidanje, Goraždevac, Orahovac i Velika Hoča.

Kako prenosi Kosovoonline, njih je dočekao veliki broj građana, koji su kao najveći problem pomenuli nezaposlenost mladih ljudi, što bi trebalo da bude rešeno najavom otvaranja novih radnih mesta.

Ono što su im čelnici Srpske liste dodatno poručili je da moraju da budu jedinstveni i složni i da veruju svojoj državi Srbiji.

„Danas nema podele na Srbe koji žive u Metohiji, Štrpcu, Pomoravlju, Gračanici, Mitrovici. Svi smo isti i jedinstveni i želimo da to jedinstvo podelimo sa vama kako bi i vi bili jedinstveni i složni, jer jedino tako možemo da se borimo i izborimo za bolje uslove i sigurniju budućnost, pre svega ove dečice, ali i svih vas ovde“, poručio je u Velikoj Hoči predsednik Srpske liste Goran Rakić.

O budućnosti dece govorio je i Dalibor Jevtić koji je sredstavima Ministarstva za povratak napravio igralište za omladinu u Velikoj Hoči, a danas ga zajedno za Goranom Rakićem predao na upotrebu.

On je rekao i da se Srpska lista razlikuje od drugih po tome što nemaju problem da dođu među ljude, da razgovaraju, da čuju i kritiku.

„Z razliku od nekih koji se samo predstavljaju za predstavnike Srba mi smo još jednom pokazali da nam je narod na prvom mestu i da nam je jedinstvo srpskog naroda na prvom mestu“, rekao je Jevtić, dok je potpredsednik SL Igor Simić poručio da odlučnost da i pored teških uslova ostanu da žive i čuvaju srpsko ime i prezime na ovim prostorima pokazuje koliko su ovi ljudi hrabri i spremni da se žrtvuju kako bi ovde moglli da podižu svoju decu.

„Ono što nas raduje je da smo u svim mestima koje smo posetili videli da nas dočekuju deca. To je ona budućnost koja nas raduje, ali i obavezuje da još više radimo kako bismo im stvarali uslove za normalno detinjstvo, kao što je izgradnja i ovog igrališta“, rekao je Simić i poručio da će se SL i dalje boriti za prava svih Srba. U tom je cilju, dodao je, uložena žalba Vrhovnom sudu u Prištini na odluku da se Srbima oduzme pravo glasa

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Vedro

Trenutna temperatura 31°C

Vedro

Nedelja
Moguća kiša

Max: 22°C
Min: 16°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana