Srpska lista : Napad na Srbe nastavak antisrpske histerije režima u Prištini tanjug

Objavljeno: 23.01.2023. 10:18 Izmenjeno: 25.01.2023. 11:01

Srpska lista osudila je napad na Lazara, jer je, kako navode, to napad na svako srpsko dete, i svaku srpsku porodicu na ovim prostorima. „

Napad na srpskog dečaka Lazara M. od strane grupe Albanaca u Suvom Dolu pred očima „Kurtijevih specijalaca“ je nastavak plana Aljbina Kurtija da se Srbi zastraše i proteraju sa Kosova i Metohije, saopštila je danas Srpska lista (SL). Nakon pokušaja ubistva Stefana i Miloša u Štrpcu i prebijanja Stefana Tomića u Klokotu, u svega nekoliko nedelja petnaestogodišnji Lazar M. je četvrto srpsko dete koje su napali albanski ekstremisti. „Svesni da će i ovaj napad neko relativizovati želimo da naglasimo da su ove siledžije i ekstremisti Lazara pretukli samo zato što je Srbin, i zato što je višegodišnja praksa da se oni koji napadaju Srbe, našu decu i imovinu ne kažnjavaju. Diktatorski režim Aljbina Kurtija svojim delovanjem i političkim izjavama promoviše i podstiče nasilje kao način za rešavanje političkih problema. Ono što je najopasnije je ćutanje međunarodnih predstavnika“, navedeno je u saopštenju SL. Srpska lista osudila je napad na Lazara, jer je, kako navode, to napad na svako srpsko dete, i svaku srpsku porodicu na ovim prostorima. „Ujedno zahtevamo da se odgovorni pronađu, liše slobode i adekvatno kazne, kao i da se najhitnije pojača prisustvo međunarodnih bezbednosnih snaga u srpskim sredinama kako bi se esktremisti odvratili od napada na Srbe, našu decu i imovinu“, istaknuto je u saopštenju SL.

Rafalna paljba Kurtijevih specijalaca na Srbe kod ilegalnog punkta na mostu kod Bistričke reke, u kojoj je teško ranjen Miljan Delević je kap koja je prelila čašu nakon serije napada na Srbe od nove godine na i predstavlja nastavak antisrpske histerije režima u Prištini, ističe se u saopštenju Srpske liste. Nakon što je za Badnji dan pripadnik tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga pucao u srpsku decu u Štrpcu, danas su Kurtijevi specijalci izrešetali vozilo u kome su bila dvojica Srba i tom prilikom pucali sa ciljem da ubiju, dodaje se u saopštenju. „Nedeljama upozoravamo na neprofesionalno ponašanje Kurtijevih specijalaca koji nastoje da svojim delovanjem zastrašuju srpski narod i izazivaju incidente. Insistiramo da međunarodna zajednica osudi brutalnost ovih kriminalaca u uniformama, nažalost nema odgovora te ne čudi današnji brutalni napad koji je samo nastavak antisrpske histerije režima u Prištini,“ stoji u saopštenju te stranke. Podseća se da Srpska lista mesecima na svim sastancima insistira da se specijalne jedinice povuku sa severa Kosova i Metohije jer su tu nelegalno, i jer su izazvali seriju incidenata, ali svi ćute. Očigledno time šalju prećutnu podršku onima koji bi da izazovu haos na ovim prostorima ne uzimajući u obzir naša upozorenja. Današnji brutalni napad na život Srba izazvao je bes i ogorčenje kod naših građana, koji sve češće smatraju da moraju da se sami zaštite od kriminalnih radnji Kurtijevih specijalaca i njegovog diktatorskog antisrpskog režima, a u skladu sa stavom nekadašnjeg američkog predsednika Džefersona “Kad nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost.” Srpska lista zahteva momentalno povlačenje svih Kurtijevih specijalaca sa severa Kosova i Metohije i hapšenje i sankcionisanje onih koji su danas pokušali da ubiju Miljana Delevića i njegovog saputnika. Još jednom naglašavamo da dalje prisustvo ovih formacija nas može dovesti u spiralu događaja koje će nepovratno ugroziti mir na ovim prostorima, zaključuje se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana