Srpska lista: Maltretiranje Srba na KiM hitno da prestane tanjug

Objavljeno: 07.07.2022. 14:08 Izmenjeno: 08.07.2022. 14:27

Tokom akcije dodatno je izvršen pretres prostorija Privremenog organa Štrpca, Osnovne škole ”Šarski Odred” na Brezovici, kao i televizije Herc u Štrpcu.

Srpska lista zatražila je danas, posle upada pripadnika ROSU u Štrpce, da hitno prestane maltretiranje Srba na Kosovu i Metohiji, a od međunarodnih istitucija reakciju i zaštitu srpskog naroda.

„Policija Kosova je jutros izvršila još jedan, šesti po redu, upad na nekoliko lokacija u opštini Štrpce. Ovog puta izgovor za akciju je navodno uklanjanje video nadzora koje je, po onome što piše u sudskom nalogu, video nadzor kontrolisan od strane “ilegalnih“ struktura“, navodi se u saopštenju Srpske liste.

Činjenica da je akcija sprovedena na veliki praznik, seosku slavu Štrpca Svetog Jovana, potvrđuje da je u pitanju čisto politička akcija kosovskih institucija uperenih protiv srpskog stanovništva u toj opštini, ističu u Srpskoj listi.

„Šesta akcija i gotovo uvek na neki veliki praznik ili značajan za Srbe datum je kap koja je prelila čašu prepunu nezadovoljstva meštana Štrpca“, stoji u saopštenju.

„Srpska lista, osim osude svega što se danas dešava u Štrpcu, traži da maltretiranje Srba na Kosovu i Metohiji hitno prestane, jer će Srbi biti primorani da iskoriste sve načine da se suprostave ovakvim šikaniranju našeg naroda“, poručuje se u saopštenju.

Zahtevaju, takođe, i reakciju međunarodnih institucija i zaštitu našeg naroda, ako postoji iskrena namera da Srbi opstanu na ovim prostorima, jer je ovo „direktan udar i namera da naš narod pod pritiskom napusti svoja vekovna ognjišta“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 23°C

Delimično oblačno

Sreda
Promenljivo oblačno

Max: 26°C
Min: 19°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana