Srećković:Pretnje otkazom i nasiljem Studio B, Fonet

Objavljeno: 12.10.2016. 15:55 Izmenjeno: 12.10.2016. 15:55

Konsultant u Kontroli letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) Srđan Srećković, bivši ministar vera i dijaspore, tvrdi danas da mu direktor
SMATSA Radojica Rovčanin preti otkazom i fizičkim nasiljem, jer je jedan od svedoka u „slučaju seksualnog napastvovanja za koje ga tereti članica Nadzornog odbora SMATSA Alisa Dogramadžieva Živanović“.

Neposredno posle obavezujuće odluke Višeg Javnog tužilaštva u Beogradu da se ponovo sprovede dokazni postupak i saslušaju Rovčanin, članica Nadzornog odbora i svi svedoci, direktor SMATSA uručio mi je 26.septembra protivakonito Upozorenje pred otkaz ugovora o radu, pozivajući se, verujem neosnovano, na naloge Vlade Srbije, navodi Srećković u Otvorenom pismu javnosti.

„Napominjem da pod pretnjom fizičkom silom ne  podrazumevam samo njegovu nameru da se fizički obračuna sa mnom, već i višemesečne jasne indicije da je spreman da angažuje ljude iz njegovog privatnog okruženja koji u tome imaju bogato iskustvo“, ukazuje Srećković, koji se „od tada oseća fizički ugroženo“.

Srećković tvrdi da od podnošenja krivične prijave protiv Rovčanina, direktor SMATSA nad njim „sprovodi radno-pravni, politički, ali i fizički teror“.

„Kako će, nakon ovakvog ponašanja najplaćenijeg direktora u Srbiji, bilo koja žena smoći hrabrosti da prijavi seksualno napastvovanje i kako će bilo ko pristati da svedoči u tim postupcima“, pita Srećković.

Ovaj slučaj je „eklatantan primer, jer se krivična prijava odnosi na događaj iz službenih prostorija“, navodi Srećković, „a akteri su direktor državnog preduzeća, funkcionerka Vlade Srbije kao podnosilac krivične prijave, i u svojstvu svedoka svi članovi Nadzornog odbora i moja malenkost“.

„Moj stav je kristalno jasan“, istakao je Srećković i poručio da ga, „i pored svih pritisaka i pretnji, niko i ništa ne može uplašiti, niti sprečiti da svoju zakonsku obavezu svedočenja ispuni časno i pošteno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 16°C

Delimično oblačno

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana