Srce od hleba za mališane iz Zvečanske

Objavljeno: 14.10.2016. 16:00 Izmenjeno: 14.10.2016. 16:00

Deci iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj danas su, povodom Svetskog dana hleba, uručeni sveže pecivo i hleb u obliku srca, a taj specijalni poklon pripremili su mališani nižih razreda beogradskih osnovnih škola, uz pomoć profesionalnih pekara.

 

Hleb u obliku srca napravljen je u okviru edukativne radionice „Deca mese za decu“ održane u Lesaffre pekarskom centru.

Kako je saopšteno, pored Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, u nedelji obeležavanja Svetskog dana hleba, kompanije Lesaffre i DonDon svoje prozvode donirale su različitim ustanovama i centrima koji brinu o deci širom Srbije.

„Cilj radionice bio je da mališani saznaju više o tome kako se priprema ova, prva ljudskom rukom pravljena namirnica, kao i da nauče važnu lekciju iz humanosti, pomažući svojim drugarima“, rekla je PR kompanije Don Don Aleksandra Đurišić.

Prema njenim rečima, u svetu se ove godine Svetski dan hrane i hleba obeležava sa fokusom na bacanju hrane, tako da je radionica prilika da se ukaže na taj problem i u Srbiji, gde se nezvanično svake godine baci 250.000 tona hrane.

Marketing menadžer u kompaniji Lesaffre Milena Obradović rekla je da su mali majstori u okviru radionice pokazali veliko umeće i kreativnost, ali i ogromnu želju da učestvuju u akciji pripremanja donacije za svoje drugare iz Centra za zaštitu dece u Zvečanskoj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 11°C

Pretežno vedro

Subota
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana