Srbiji čestitke i pohvale Svetske banke

Ekonomija 04. 04. 2016. 17:00:24

Posle MMF-a, pohvale srpskoj vladi, za sprovedene reformske mere, stigle su i iz Svetske banke.

Na sastanku sa premijerom Aleksandrom Vučićem, direktorka Svetske banke za Jugoistočnu Evropu Elen Goldstin i direktori kancelarija u zemljama Zapadnog Balkana, istakli su da su impresionirani reformama u Srbiji.

Po uzoru na Srbiju, uz pomoć Svetske banke, slične mere u ostvarivanju zajedničkih interesa treba da sprovedu i zemlje u regionu, zaključeno je na sastanku.

U ekonomiji nema mnogo emocija i simpatija. Pokretački motivi su interes, ostvareni i očekivani rezultati. Reformske mere često nisu trenutno popularne, ali su neophodne i njihovi efekti planiraju se na duže staze. Za takav put opredelila se aktuelna srpska Vlada, a da je on ispravan najnovije priznanje stiglo je od direktorke Svetske banke za Jugoistočnu Evropu Elen Goldstin i šefova podružnica u zemljama Zapadnog Balkana, koji su se sastali sa premijerom Aleksandrom Vučićem. 

Zemlje Zapadnog Balkana dele iste ekonomske i infrastrukturne probleme, što sugeriše da zajedno lakše mogu i da ih rešavaju. Na sastanku u Beogradu dogovoreno je da Svetska banka izradi akcioni plan za poboljšanje saradnje u regionu koji će biti predstavljen na Konferenciji lidera Zapadnog Balkana, u julu u Parizu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Oblačno

Trenutna temperatura 6°C

Oblačno

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 15°C
Min: 5°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana