Srbiji 3 medalje na Evropskoj Informatičkoj olimpijadi studio b

Objavljeno: 20.07.2023. 17:58 Izmenjeno: 20.07.2023. 18:01

Na 3. Evropskoj informatičkoj olimpijadi za devojke (European Girls’ Olympiad in Informatics – EGOI), koja se od 15. do 21. jula održava u Lundu (Švedska), članice tima Republike Srbije osvojile su tri medalje. Tim je odabran nakon nekoliko etapa informatičkih takmičenja u organizaciji Društva matematičara Srbije. Značajnu podršku našoj ekipi pružio je Microsoft Development Center […]

Na 3. Evropskoj informatičkoj olimpijadi za devojke (European Girls’ Olympiad in Informatics – EGOI), koja se od 15. do 21. jula održava u Lundu (Švedska), članice tima Republike Srbije osvojile su tri medalje. Tim je odabran nakon nekoliko etapa informatičkih takmičenja u organizaciji Društva matematičara Srbije. Značajnu podršku našoj ekipi pružio je Microsoft Development Center Srbija.

Srebrnu medalju osvojila je Sofija Čebašek, dok su bronzane medalje osvojile Anja Dožić i Iva Živadinović. Članica tima Republike Srbije bila je i Anđela Nestorović. Sve reprezentativke su učenice Matematičke gimnazije u Beogradu.

Na takmičenju je učestvovalo 189 takmičarki iz 52 zemlje.
Naše učenice su se takmičile u rešavanju 8 algoritamskih zadataka, a autori jednog od zadataka su Pavle Martinović i Mladen Puzić, članovi komisije za srednjoškolska takmičenja iz informatike u Srbiji.
Rukovodioci EGOI tima Republike Srbije bili su dr Marko Savić – Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Novom Sadu i Aleksa Milisavljević – Ecole Polytechnique Federale de Lausanne, Lozana, Švajcarska.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Utorak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana