Vučić: Srbija u 2022. ulazi sa zdravim finansijama Tanjug

Objavljeno: 14.12.2021. 10:27 Izmenjeno: 15.12.2021. 10:00

Srbija u 2022. godinu ulazi sa zdravim javnim finansijama i biće spremna da se uhvati u koštac sa svim onim što nam budućnost tek donosi, rekao je predsednik Vučić na otvaranju konferencije „The Economist: Svet u 2022“.

foto Tanjug

Srbija, kaže Vučić, u 2022. ulazi okružena relativno povoljnim globalnim makroekonomskim uslovima, stabilnom valutom, niskim stopama zaduživanja i visokim prilivom investiicja, što omogućava novi fisklani prostor i kontrolu rizika i neizvesnosti.

„Svakako godina pred nama zahtevaće nova prilgađavanja, kako u ličnom, tako i u kolektivnom smislu. Globalni trendovi koji pogađaju ceo svet odraziće se i na naše lične živote i zato jačanjem sopstvenih resursa, naročito onih ljudskih, bićemo spremni da se hvatamo u koštac sa onim što nam budućnost tek donosi“, naglasio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Istakao je da je Srbija jasno posvećena za rešavanje svih izazova, od aktuelnih do onih sa kojima će se čovečanstvo tek susresti, bilo da je u pitanju neka nova pandemija ili nestašića energenata, hrane i pijaće vode.

Kako će izgledati svetski poredak u 2022. izazovi u novoj godini, razvoj privrede posle pandemije, teme su konferencije „The Economist: Svet u 2022“, koja se održava danas u Domu Narodne skupštine, u organizaciji „Color Media Communications“.

Na konferenciji će biti sumirani zaključci o politčkom, poslovnom, i društvenom ambijentu Srbije u tekućoj godini i otvaraju pitanja od značaja za narednu godinu.

Učestvuju predstavnici Vlade Srbije, diplomatskog kora i poslovnih udruženja, vodećih privrednika iz Srbije, kao i ličnosti iz javnog i kulturnog miljea.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 8°C

Pretežno oblačno

Četvrtak
Promenljivo oblačno

Max: 19°C
Min: 6°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana