Srbija neočekivana oaza za Njujorčane željne putovanja Tanjug

Objavljeno: 18.11.2020. 09:25 Izmenjeno: 18.11.2020. 12:42

Srbija se pojavljuje kao neobična oaza za Njujorčane željne putovanja, koji bi da „pobegnu“ iz svog grada.

Jedan takav je i mladi Dejvis Ričardson koji je pre nekoliko meseci odlučio da pobegne od epidemije u Njujorku i doputuje u srpsku prestonicu.

On kaže da ga Beograd podseća na bruklinski kvart Vilijamsburg od pre 10 godina i da mu se dopada aktivan i ispunjen život koji ima u glavnom gradu Srbije.

„Ovde trošim dvostruko manje nego u Njujorku, a živim u apartmanu sa pogledom na ceo grad. Računica je jasna: ovde je sve upola jeftinije i nema restrikcija, srećem sjajne ljude s kojima posećujem odlične restorane i razgovaram o temama koje nisu samo političke“, kaže Ričardson, preneo je dnevnik Njujork post.

Preko dana Dejvis izlazi sa poznanicima u kafiće, a noću ide u diskoteke i barove i sve mu je, kako kaže na dohvat ruke, na pešačkoj distanci od beogradskog stana u kojem živi.

„Ovaj grad poseduje magičnu moć da vas zaceli: od Kalemegdana i podzemnih laguma, preko tradicije koja se proteže vekovima u prošlost, do sagovornika sposobnih da vode tematski nijansirane i sadržajne razgovore“, kaže Dejvis Ričardson i ističe da nove restriktivne mere vlade Srbije neće uticati na utisak koji je srpska prestonica već ostavila na njega.

„Ukoliko u Americi stanje nastavi da ide u istom smeru, uz „zaključavanja“, fizičku i socijalnu distancu, sve više ljudi dolaziće u Beograd“, smatra mladi Njujorčanin.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 24°C

Vedro

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 20°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana