Srbija neće tolerisati odavanje podataka strancima RTS, Tanjug

Objavljeno: 28.10.2016. 11:04 Izmenjeno: 29.10.2016. 12:33

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao da o hapšenju visokog funkcionera Uprave kriminalističke policije, koji je odavao podatke stranoj obaveštajnoj službi jedne zapadne države, odlučuje Tužilaštvo i da Srbija neće tolerisati da bilo ko odaje podatke strancima.

 

„O hapšenju odlučuje Tužilaštvo. Kada se prikupi dovoljno dokaza i razlozi da bi se neko stavio u pritvor onda se takve mere i nalažu. Naša poruka je da Srbija neće tolerisati da bilo ko odaje podatke strancima i da ćemo se truditi da uhvatimo svaku osobi koja deluje protiv interesA našeg naroda“, rekao je Stefanović za RTS.

On je dodao da to treba da imaju u vidu ne samo pripadnici bezbednosnih službi, već svi koji planiraju da im odaju informacije od značaja za zemlju.

Stefanović pojašnjava da to što je pripadnik UKP pod nadzorom, znači da su Bezbednosne službe obavile razgovore i da preduzimaju sve mere iz svoje nadležnosti da on dalje ne odaje podatke strancima.

Upitan da li je reč o Veljku Popari, kako su pojedini mediji pisali, minitar je rekao da ne može da se izjašnjava po tom pitanju dok je u toku postupak.
Srbija neće biti zemlja preko koje se organizuju udari

Stefanović je izjavioda je istraga o praćenju crnogorskog premijera sa teritorije Srbije u toku i da Srbija neće biti zemlja preko koje se organizuju prepadi i udari.

On je dodao da se razmenjuju informacije sa crnogorskim kolegama i da će se u narednim danima odlučivati „šta dalje u procesnom smislu“.

„Naša bezbednosna struktura otkrila je određena lica na našoj teritoiriji koja su pratila kretanje crnogorskog premijera Mila Đukanovića uz pomoć sofistucirane opreme. Mi smo započeli istragu. Politrički to je bila teška odluka, nije bila popularna“, rekao je Stefanović za RTS.

On je dodao da Srbija hoće da pošalje jasan signal da neće biti zemlja preko koje se organizuju prepadi, udari, protiv pravna praćenja.

„Mi smo zemlja u kojoj se poštuje zakon, na ozbiljan i odgovoran način ćemo postupati. Sarađujemo sa crnogorskim kolegama, razmenjujemo informacije“, naglasio je on.

Kako kaže očekuju i njihov deo istrage, te će se u narednim danima „odlučivati šta dalje u procesnom smislu“.

Upitan da li je uhapšen Aleksandar Sinđelić, on je rekao da nije, da očekuje istragu i da nadležna tužilaštva i Srbije i Crne Gore dostave dovoljno dokaza.

„Za svako lice za koje se dokaže da je postupalo mimo zakona, Srbija neće imati problem da postupa u skladu sa međunarodnim propisima“, naglasio je ministar.

Govoreći o poseti šefa ruskih obaveštajnih službi Nikole Petruševa, Stefanović je rekao da je ona dogovorena pre nekoliko meseci, da se razgovaralo o zajedničkoj borbi protiv terorizma, borbi protiv organizovanog kriminala, švercu narkotika…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Oblačno

Trenutna temperatura -2°C

Oblačno

Sreda
Malo i umereno oblačno

Max: 0°C
Min: -5°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana