Srbija neće dopustiti vojni napad na RS Beta

Objavljeno: 20.09.2016. 18:10 Izmenjeno: 20.09.2016. 18:10

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić saopštio je danas da izjava ratnog komandatnta Armije BiH Sefera Halilovića o uništenju Republike Srpske u slučaju refrenduma „predstavlja najveću pretnju miru i stabilnosti u regionu“ naglasivši da Srbija želi mir i stabilnost, ali da „sigurno neće dozvoliti vojni napad i uništenje Republike Srpske“.

„O tome niko ne bi trebalo čak ni da sanja. Srbija je dovoljno jaka da odbrani sebe, a neće dozvoliti ni uništenje RS ako bude napadnuta. Očekujemo hitnu reakciju medjunarodne zajednice i medjunarodnih predstavnika u BiH, ako im je zaista stalo do mira“, izjavio je Dačić, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Dačić je rekao da „Halilović nije samo bivši ratni muslimanski komandant, on je nezvanični portparol (član Predsništva BiH) Bakira Izetbegovića“.

„Halilović govori ono što Izetbegović misli. Zato njegove pretnje treba shvatiti ozbiljno, jer pokazuju da postoje ratni planovi, koji se baziraju na proceni da RS ne može izdržati više od 10-15 dana i da ni Srbija ne može da je odbrani“, rekao je Dačić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 15°C

Vedro

Četvrtak
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana