Srbija je ponosna na svoju antifašističku prošlost Tanjug

Objavljeno: 09.11.2016. 23:21 Izmenjeno: 09.11.2016. 23:30

Suština antifašizma je uvek biti na strani onoga ko pati i nikada ne dozvoliti da se mrzi onaj ko je drugačiji ili ko je u manjini, izjavio je večeras ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

 

„Srbija je ponosna na svoju antifašističku prošlost. Ni mnogo veći narodi od nas ne bi mogli da se pohvale tako velikim uspesima i tako velikom hrabrošću. Ne bi mogli da se pohvale da su uvek bili na pravoj strani sveta, a Srbija nikada nije pogrešila i njen narod nikada nije bio na strani neslobode“, rekao je Vulin.

 

On je, povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv fašizma i antiseminizma, naglasio da smo ponosni na našu antifašističku prošlost, ali da, osim prošlosti, postoji antifašistička sadašnjost i naša antifašistička budućnost.

„Srbija nikada neće dozvoliti da se istorija prekraja, da se zaboravi njen doprinos, da se zaborave žrtve našeg naroda. Zato Srbija svojim životom, svojom sadašnjošću i budućnošću hoće da pokaže da se nije promenila, da je sada i da će uvek biti na boljoj strani sveta“, rekao je on.

 

Vulin kaže da svi u Srbiji mogu biti ponosni jer ne postoji organizovana mržnja ni prema jednoj grupi ljudi, ni prema jednoj manjini, ne postoji ni jedna ozbiljna organizacija koja bi mogla ili želela da sprovede nasilje nad nekim ko je u manjini ili drugačiji.

„Svaki pojedinac koji se tako ponaša odlično zna da će naći otpor u srpskoj državi, ali i među građanima. Srbija je pravna zemlja, zemlja u kojoj je svaka mržnja zabranjena i kažnjiva“, ukazao je ministar.

Vulin je naveo da je Srbija dokazala da čak i u najtežim trenutcima, kao u vreme migrantske krize kada mnogo veći i bogatiji pokazuju strah, a često i mržnju, da razume tuđu muku i brigu i da je tu kada je nekome teško i kada neko pati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 4°C

Delimično oblačno

Subota
Moguća kiša

Max: 8°C
Min: 1°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana