Srbija ispunila obećanje dato Češkoj Studio B

Objavljeno: 31.05.2021. 20:14 Izmenjeno: 01.06.2021. 12:29

Želim sve najbolje predsedniku Milošu Zemanu, premijeru Andreju Babišu i svim građanima Češke, uz pozdrave i želje da i oni pobede koronavirus i da svi zajedno u Evropi nastavimo normalan život, istakla je premijerka Ana Brnabić

FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr

Srbija je ispunila obećanje dato Češkoj i poklonila 100 .620 doza Fajzerove vakcine koje će pomoći boljoj imunizaciji građana u toj zemlji. Želim sve najbolje predsedniku Milošu Zemanu, premijeru Andreju Babišu i svim građanima Češke, uz pozdrave i želje da i oni pobede koronavirus i da svi zajedno u Evropi nastavimo normalan život, istakla je premijerka Ana Brnabić. Ambasador Češke Tomaš Kuhta kaže da je ovim potezom Srbija još jednom pokazala svoju velikodušnost i prijateljstvo.

Da je Srbiji važno da što više ljudi bude imunizovano i zaštićeno od koronavirusa, dokaz je i donacija koju je uputila  Češkoj. Veliko je zadovoljstvo što možemo da pomognemo našim prijateljima i partnerima. To je prava sreća i dar, poručila je premijerka Ana Brnabić.

Nikada nećemo zaboraviti koliko je prijateljska Srbija u ovim teškim trenucima velikodušna prema češkom narodu, istakao je ambasador Češke u Srbiji Tomaš Kuhta.

Srbija je prethodno pomogla i regionu donacijom 102 hiljade 190 doza vakcina Fajzer, Sputnjik Ve i AstraZeneka. U narednom periodu, ističe premijekra, isporučićemo po deset hiljada doza AstraZenekine vakcine Crnoj Gori, Kantonu Sarajevo i Republici Srpskoj. Odgovarajući na pitanje zašto nam je u ovom trenutku potrebna fabrika vakcina i zašto je Vlada za to namenila 16 miliona evra, premijerka kaže da je cilj da građani naše zemlje u budućnosti u potpunosti budu zaštićeni od korone i sličnih virusa. Osim toga, bićemo u mogućnosti da pomognemo i zemljama u regionu, Evropi i svetu.

Ukoliko se ispostavi da je potrebna treća doza vakcine ili da se za godinu ili dve ponovo vakcinišemo, važno je da mi znamo da imamo vakcine za naše građane i da smo bezbedni. Tako smo razmišljali kada smo se borili za ove vakcine i zahvaljujući tome jedna smo od najuspešnijh zemalja u Evropi po nabavci vakcina, zaključila je premijerka Brnabić.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Oblačno

Trenutna temperatura -2°C

Oblačno

Sreda
Malo i umereno oblačno

Max: 0°C
Min: -5°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana