Srbija dobila pozitivne ocene MMF-a

Objavljeno: 25.02.2016. 12:33 Izmenjeno: 25.02.2016. 12:33

Šef delegacije MMF Džejms Ruf izjavio da su pozitivne ocene koje je Srbija dobila od svih međunarodnih finansijskih institucija veoma ohrabrujuće, da je pozitivan pomak vidljiv i da program napreduje u smeru uspešne realizacije.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i delagacija MMF sastali su se povodom četvrte revizije aranžmana iz predostrožnosti, koji je Vlada Srbije potpisala sa ovom međunarodnom finansijskom institucijom.

U uvodnoj reči premijer Vučić je zahvalio delegaciji MMF na čestitkama za uspeh koji je postignut do ovog trenutka i rekao da je namera Srbije da uloži još mnogo rada kako bi ostala na dobrom putu.

Vučić je izrazio uverenje da će se, do sledećeg dolaska misije u Beograd, Vlada Srbije i on lično dodatno angažovati u cilju uspešne realizacije procesa racionalizacije javnog sektora.

Tema razgovora bila su i preduzeća u restruktuiranju, među kojima se najviše razgovaralo o Elektroprivredi Srbije, Železnicama, Srbijagasu i RTB Bor.

Vučić je istakao da je ponosan na rezultate u fiskalnom deficitu i dodao da će, i pored teških razgovora o preduzećima u državnom vlasništvu, kao i problemu privatizacije preostalih 10 preduzeća u restrukturiranju, sve obaveze Srbije biti ispunjene u dogovorenom roku uz njegovo lično angažovanje.

„Zadatak Srbije je da nastavi marljivo da radi u cilju povećanja bruto domaćeg proizvoda i stabilizacije javnog duga. Pored racionalizacije, privatizacija preduzeća biće naš glavni zadatak u narednom periodu“, izjavio je premijer.

On je u ime Vlade Srbije zahvalio svim članovima delegacije MMF koji učestvuju u kreiranju bolje i uspešne Srbije.

Predsednik Vlade je izrazio očekivanja da će Srbija, uz pomoć stručnih saveta članova misije MMF, ostvariti pozitivne rezultate četvrte i pete revizije aranžmana iz predostrožnosti.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Vedro

Trenutna temperatura 8°C

Vedro

Nedelja
Mogući pljuskovi

Max: 17°C
Min: 7°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana