Srbija bogatija za 51 rezervnog oficira Studio B

Objavljeno: 31.08.2021. 15:08 Izmenjeno: 31.08.2021. 15:08

Ministar odbrane Nebojša Stefanović prisustvovao je svečanosti povodom završetka vojno stručnog osposobljavanja slušalaca za rezervne oficire generacije „Mart 2021″ i njihovog promovisanja u čin rezervnog potporučnika Vojske Srbije.

Čestitajući im, Stefanović je poručio da Srbija od danas ima 51 novog rezervnog oficira i da su oni dokaz da postoje vrednosti koje su neprolazne kao što je ljubav prema otadžbini.

„Srbija je zemlja Živojina Mišića, Petra Bojovića, Radomira Putnika, zemlja velikih vojskovođa. Zemlja ljudi koji su se delima upisali u istoriju, kojima je čak i neprijatelj odavao počast diveći se njihovom viteštvu, hrabrosti i koliko vole svoju Srbiju“, rekao je Stefanović.

Dodao je da je Srbija i zemlja koju su stvarale generacije takvih ljudi, koji nisu razmišljali o svojim životima, već su se borili za svoje porodice, svoje bližnje, za svoj narod i svoju zemlju.

Kako je istakao, zahvaljujući njima danas gradimo Srbiju u miru.

Naša otadžbina danas je, dodao je, bezbedna, sigurna, zemlja koja gradi puteve, mostove, škole, bolnice, koja se bori i takmiči i sa mnogo većim zemljama u tome kako pružiti što bolji i kvalitetniji život svom narodu.

„Da bi Srbija mogla to da nastavi da radi, da bi bila nezavisna, suverena i samostalno donosila odluke pitajući samo i jedino svoj narod, mora da ima jaku Vojsku, koja je garant njene nezavisnosti i koja je garant da niko neće ni pomisliti da ugrozi bezbednost naše Srbije. Da bi ta Vojska bila jaka, između ostalog, mora da ima i jaku rezervu, mora da ima jake rezervne starešine“, naveo je ministar.

Stefanović je dodao da je imao priliku da se uveri da su novi rezervni oficiri savladali obuke i stekli nova znanja iz pešadije, telekomunikacija, zdravstva, inžinjerije, koja će vam omogućiti da budete dobre rezervne strešine, ali i nadogradili ona stečena u civilstvu.

Izrazio je zadovoljstvo što su neki izrazlili želju da bi nastavili svoju karijeru kao profesionalne, aktivne starešine naše vojske.

Trudimo se da, bez obzira što nismo najveća vojna sila ne zaostajemo značajno za većim i modernije opremljenim vojskama“, rekao je on.

Biti proizveden u čin oficira VS velika je stvar i ne uspe to puno ljudi.

Najuspešnijima u ovoj generaciji rezervnih oficira Vojne akademije, rezervnim potporučnicima Aleksandru Jakovljeviću, Stefanu Petroviću i Aleksandru Mladenoviću, kao i rezervnim potporučnicima Medicinskog fakulteta VMA Miomiru Radosavljeviću, Ivanu Milenkoviću i Tijani Veljković ministar Stefanović uručio je ručne časovnike sa posvetom.

U čin rezervnog potporučnika danas je promovisan 51 slušalac roda pešadije i inžinjerije, službe telekomunikacija i sanitetske službe.

Prvi u rangu ove generacije je rezervni potporučnik Aleksandar Jakovljević (9,67), koji je u ime generacije „Mart 2021″, istakao da je svima zajednička želja da sa ponosom obuku uniformu i polože zakletvu da će braniti slobodu i čast otadžbine po cenu života.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 22°C

Pretežno vedro

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana