Srbi u K.Mitrovici zabrinuti,Albanci spokojniji… Tanjug

Objavljeno: 04.08.2018. 19:16 Izmenjeno: 04.08.2018. 19:16

U Kosovskoj Mitrovici je danas mirno i život se, naizgled, odvija normalno, ali građani ne kriju zabrinutost u razgovoru sa izveštačima Tanjuga, nakon što su sa raznih strana sračunato podizane tenzije u pokrajini, s ciljem da se, pored ostalog, među njih unese nemir.

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bg

Albanci su spokojniji, kako navode, i veruju da će „sve mirno da se reši“, mada ne objašnjavaju da li misle na rešenje koje će značiti spokoj i za njihove sugrađane Srbe.

„Normalno da smo zabrinuti. Mislim da je svako normalan zabrinut. Daj Bože da ostane mirno, ali zabrinjavajuće je stanje. Prisutna je velika briga, veliki strah“, kaže jedna Mitrovčanka.

Njen sugrađanin, koji ne kaže ime, potvrđuje da su građani veoma zabrinuti, i da ih brine i ono što se može čuti iz Prištine:

„Sama situacija je takva kakva jeste, ali kako će da se odvija to ne znamo, bez obzira šta se govori. Zato postoji zabrinutost“, rekao je on.

Penzioner iz Mitrovice kaže da nije jednostavno da se živi na ovim prostorima, ali i da će naši sunarodnici na njima ostati.

Na šetalištu u severnoj Kosovskoj Mitrovici mogu se zateći i Albanci, koji žive u ovom delu grada, ali i preko Ibra.

Oni kažu da su zabrinuti, ali u manjoj meri, jer veruju da će se „sve rešiti mirno“.

„Da situacija nije dobra, nije. Mi kao građani ovog grada osećamo strepnju, ali se nadamo da će sve biti dobro. Računamo na to da će sve biti ipak dobro i da će Albanci i Srbi živeti u miru zajedno na Kosovu. Moramo da živimo ovde, i ako je moguće zajedno“, rekao je jedan Albanac iz Mitrovice.

Bivši službenik skupštine opštine Vučitrn, Albanac, rekao je da svi očekuju da će sve mirno da se reši.

„Svi očekuju da će biti mira, i nikoga ne zanima politika, već život. Ja sam radio u opštini Vučitrn i nije me nikada interesovala politika i nacija, samo čovek i nečovek“, rekao je on za Tanjug.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana