Srbi u Crnoj Gori potpuno solidarni sa srpskim narodom na KiM tanjug

Objavljeno: 01.08.2022. 14:13 Izmenjeno: 01.08.2022. 14:13

Sigurno je, kako navodi, da prištinska administracija ovo nikada ne bi uradila da nema podršku bar nekoga od strane velikih sila.

Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić iskazao je potpunu solidarnost srpskog naroda iz Crne Gore sa sunarodnicima na Kosovu i Metohiji.

„Ono što smo znali nakon onog sastanka predsednika Srbije i Miroslava Lajčaka da prištinska administracija povlači poteze kojim vrši pritisak na srpsku nacionalnu zajednicu na Kosovu i Metohiji kako bi dodatno ispraznila taj prostor od srpskog stavnovništva. Naš narod je organizovan veoma dobro i traži poštovanje onoga što je ranije potpisano, a pre svega formiranje Zajednice srpskih opština“, kazao je Mandić gostujući na podgoričkoj Prvoj tv.

Vidimo, kako kaže Mandić, da prištinska administracija želi da kroz odluku koja je vezana za tablice i lične karte i taj dodatni pritisak prema građanima srpske nacionalnosti, dobije ono što joj je potrebno u tom svojevrsnom zaokruživanju državne nezavisnosti a da istovremeno nije spremna da ispuni nijednu od onih obaveza koje je ona preuzela pred međunarodnim faktorom i pred stavnovništvom.

„Dobro je što se umešala američka administracija i dobro je što je ta odluka pomerena mesec dana, ali nije dobro što smo imali takvu vrstu pritiska. Mislim da je srpski narod na Kosovu i Metohiji pokazao odlučnost i kroz okupljanje na Kosovskoj Mitrovici pa i sa uzvraćanjem na blokadu koju su napravile specijalne policijske snage iz Prištine. Oni su time poslali poruku da ne prihvataju da budu asimilovani tako lako, ili da budu proterani“, podvukao je Mandić.

„Ovde se konkretno radi o nekoj od evropskih država, jer vidimo nakon poteza američkog ambasadora da se zaustavi nasilje koje je bilo planirano…“, naveo je Mandić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana