SPS: Hadži Dragan Antić nije kvalifikovan za ocene posle 5. oktobra Tanjug

Objavljeno: 01.10.2016. 13:14 Izmenjeno: 01.10.2016. 13:14

Socijalistička partija Srbije saopštila je sinoć povodom napada nekadašnjeg direktora „Politike“ Dragana Hadži Antića, da on nikad nije bio član SPS, ali „da mu to nije smetalo da kao voajer želi da utiče na SPS preko porodice Milošević“.

„On nije kvalifikovan da daje ocene o situaciji posle 5. oktobra, jer je pobegao iz zemlje, bez znanja porodice Milošević, pa čak bez znanja i njegove komšinice Marije, sa kojom je bio veče pre svoga bega“, navodi se u saopštenju.

Dok su se socijalisti borili za život i opstanak partije, kako se dodaje, „Hadži Antić je bio daleko od terora DOS-a, uz mohito i sabljarke.

I kad se vratio, navode iz SPS, „dolazio je u partiju po pare za odbranu Miloševića koje je SPS obezbeđivao, kao i za pare za svoje knjige o Miloševiću“.

„Ono sto je najvažnije, sve pogrešne odluke Milošević je doneo pod uticajem te neformalne grupe moćnika, a ne na osnovu odluke partije, kao što je poništavanje lokalnih izbora 1996. godine, prevremeni predsednički izbori 2000“, dodaju iz SPS.

„Nije SPS imao veze sa Ćuruvijom, niti sa poništavnjem lokalnih izbora 1996. godine. Hadži Antić Struja besomučno laže kada tvrdi da je Partija stajala iza poništavanja izbora. Svi u SPS-u znaju da je to bila odluka koju je Miloševiću nametnula ta neformalna grupa moćnika. Socijalistička partija Srbije je sve preživela i izdržala, a gde je Hadži Antićeva klika, gde su oni koji su iskoristili i zloupotrebili Miloševića“, navode iz SPS.

„Vaše vreme je srećom prošlo“, poručuju iz SPS-a Hadži Antiću.

Nekadašnji direktor i urednik dnevnog lista „Politika“ Dragan Hadži Antić je za „Nedeljnik“, govoreći o navodnoj rehabilitaciji Slobodana Miloševica, rekao da je reč o budalaštinama i da se bivši lider SPS-a danas koristi u političke svrhe.

„O sadašnjem rukovodstvu SPS-a sa Ivicom Dačićem na čelu mislim sve najgore. Milošević i ja smo ga otpisali još u Hagu. Milošević je tada za njega meni rekao da je ratluk. Dačić je doživljavan kao izdajnik. Moj prijatelj Fidel Kastro je rekao kada je njegov brat Raul potpisao sa Obamom sporazum: „To je lepo, ali ja ništa ne verujem Amerikancima“. Tako da ja ne verujem ovima iz SPS-a, posebno ne njihovom lideru“, rekao je Hadži Antić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana