Sport i privreda unaperđuju saradnju u cilju promocije u svetu tanjug

Objavljeno: 11.04.2022. 13:16 Izmenjeno: 11.04.2022. 13:16

Ministar sporta Udovičić izrazio je zadovoljstvo što je deo projekta od koga će koristi imati kako mladi sportisti, tako i svi građani zemlje.

foto tanjug

 

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i ministar sporta i omladine Vanja Udovičić potpisali su  ugovor o saradnji u oblasti sporta i privrede, u cilju promocije potencijala Srbije na svetskom tržištu.

Čcadez je, nakon potpisivanja sporazuma u PKS, zahvalio ministru Udovičiću sto je pokazao otvorenost da doprinese unapređenju saradnje dva sektora.

Takođe, rekao je i da je ministar u proteklom vremenu omogućio mladima da rastu i razvijaju se u vrhunske sportiste, koji predstavljaju Srbiju svuda u svetu.

„Cilj ovog sporazuma je da se ojačamo potencijal sporta i privrede Srbije, kao i njihovu promociju i inostranstvu. Nama je želja da uspešne sportske brendove povežemo sa srpskim privrednicima“, kazao je Čadež.

Istakao je da komora i ministarstvo kroz zajedničku saradnju nastoje da pruže građanima Srbije podršku za ekonomski rast, kao i za prihvatanje inovativnih alata za unapređenje poslovanja.

Dodao je da sport i privreda u Srbiji treba da budu deo zajedničkog tima, koji će doprineti boljem pozicioniranju zemlje na svetskom tržištu.

Podsetio je da su ranijom saradnjom postignuti značajni rezultati, te istakao da će današnji ugovor pospešiti razvoj i promociju srpske privrede kroz, kako je rekao, jedan od najvećih srpskih brendova-sport.

„Ovaj ugovor omogućava da privreda i sport zajedničkom sinergijom mogu da ostvare još bolje rezultate. Omogućavamo ne samo našim nacionalnim savezima, već i klubovima da lakše stupe u kontakt sa privrednim subjektima, kao i da se privrednici pozicioniraju i prihvate deo slave i uspeha određenih sportskih organizacija“, kazao je Udovičić.

Istakao je da sport u svakoj zemlji mnogo doprinosi promociji turističkih potencijala i izrazio uverenje da će se saradnjom domaćeg sporta i privrede, i turizam u Srbiji podići na viši nivo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana