Sporazumi za popularizaciju sporta MUP-a i sportskih Saveza Srbije tanjug

Objavljeno: 25.07.2022. 11:35 Izmenjeno: 25.07.2022. 11:37

Ministar je ukazao i da pripadnici Sportske jedinice MUP-a imaju zapažene rezultate na Svetskim policijskim igrama u Roterdamu i da za sada imaju tri osvojene zlatne medalje.

foto tanjug

 

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin  je, u ime Ministarstva, potpisao sporazume o saradnji sa predstavnicima Streljačkog saveza, Bokserskog saveza, Tekvondo asocijacije, Srpskog atletskog saveza, Rvačkog saveza i Karate kluba „Šampioni“ iz Banje Koviljače.

Cilj sporazuma je ostvarivanje veće promocije i popularizacije srpskog sporta, Ministarstva unutrašnjih poslova, tih saveza i Srbije na domaćem i međunarodnom planu.

„Uveren sam da ćemo zajedničkim delovanjem i saradnjom ostvariti još bolju afirmaciju i prezentovanje i MUP-a i naših sportskih saveza, ali i srpskog sporta i Srbije i na domaćim i na svetskim takmičenjima“, rekao je Vulin, a saopštio MUP.

Ministar je poručio da će saradnja, pre svega, biti uspešna u onoj meri u kojoj budu motivisali mlade ljude da požele da počnu da se bave sportom, da požele da postanu deo MUP-a i usvoje zdrav način života.

Vulin je istakao i da su država i MUP, u proteklih godinu i po dana, uložili značajna sredstva u razvoj sporta u policiji i da će saradnja sa sportskim savezima značajno doprineti daljem razvoju sporta među pripadnicima policije.

„Kao ministru unutrašnjih poslova, važno mi je da moji policajci budu zdravi i da imaju jednake uslove i šansu da se bave sportom. Verujem da će se formiranjem policijskih sportskih udruženja uz pomoć sportskih saveza mnogo više policijskih službenika baviti rekreativnim sportom“, rekao je Vulin.

„Naši sportisti dobili su zaposlenje u MUP-u i najbolJe uslove za pripreme i treninge, a saradnja sa sportskim savezima omogućava sportistima policijskim službenicima da imaju najbolje trenere i najbolju edukaciju“, rekao je Vulin.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana