Sporazum s Mađarskom za sigurnije snabdevanje gasom Tanjug

EkonomijaEkonomija Pocetna 04. 07. 2019. 20:12:25

Predlogom zakona koji je  usvojen na sednici Vlade Srbije biće obezbeđeno sigurnije snabdevanje gasom. 

Reč je o Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma između vlada Srbije i Mađarske o saradnji na izgradnji, upravljanju, održavanju, rekonstrukciji i sanaciji gasovoda za transport prirodnog gasa koji prelazi preko državne granice.

Realizacija ovog projekta doprineće ostvarivanju strateških ciljeva Srbije u oblasti prirodnog gasa i značajno će uticati na sigurnost snabdevanja i uvećanja energetske bezbednosti.

Vlada je danas usvojila i Predlog zakona kojim se potvrđuje Sporazum između vlada Srbije i Mađarske o saradnji u oblasti održivog upravljanja prekograničnim vodama i slivovima od zajedničkog interesa.

Usvojen je i Uredbu o utvrđivanju Godišnjeg programa monitoringa statusa voda za 2019. godinu, kojim se utvrđuje stanje površinskih i podzemnih voda u tekućoj kalendarskoj godini. Primenom ove uredbe obezbediće se efikasno i organizovano ispitivanje i praćenje kvaliteta i kvantiteta voda i omogućiti nastavak započetih aktivnosti na reorganizovanju postojećeg sistema monitoringa voda na teritoriji Srbije.

Na sednici je doneta odluka o obrazovanju Odbora za organizaciju Četvrte Kina – CIEZ ministarske konferencije o inovacijama, koja će se održati 8. i 9. oktobra 2019. godine u Beogradu.

Na konferenciji će, pored državnih delegacija, učestvovati predstavnici industrijskih i naučno-tehnoloških parkova, univerziteta, kompanija i start-ap centara iz Kine i 17 zemal?a CIEZ-a.

Članovi vlade usvojili su danas Zaključak o prihvatanju Izveštaja o sprovođenju „Programa za stanovanje i trajnu integraciju izbeglica u Srbiji-SIRP“ sa predlogom aktivnosti za rešavanje pitanja integracije izbeglica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti