Spomen-klupa Branku Najholdu na Zemunskom keju Studio B

Objavljeno: 22.05.2020. 13:20 Izmenjeno: 22.05.2020. 13:20

Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine Grada Beograda usvojila je na današnjoj sednici inicijativu da se na Zemunskom keju podigne spomen-klupa zemunskom hroničaru Branku Najholdu.

Predsednica Komisije Andrea Radulović je rekla da Grad Beograd čuva i neguje kulturu sećanja na ličnosti koje su svojim neprikosnovenim radom obeležile našu prestonicu i koje su dale nemerljiv društveni doprinos razvoju kulture u Beogradu.

– Članovi Komisije usvojili su ovu lepu inicijativu, kako bi se sačuvalo sećanje na velikog hroničara jednog vremena, a trudićemo se i u budućnosti da se prave ličnosti sačuvaju od zaborava – izjavila je Radulovićeva.

U obrazloženju inicijative se navodi da je Branko Najhold, hroničar Zemuna, poznat široj javnosti kako Zemuna tako i Beograda, te da svakako zaslužuje jedan takav spomenik, kao što je spomen-klupa na obali Dunava.

– Branko Najhold je za tri i po decenije posvećenosti istoriji Zemuna, ali i drugim istraživanjima u kulturi, objavio više od 50 knjiga i priredio na desetine autorskih izložbi, kao i 21 smotru Međunarodnog salona karikature – stoji u inicijativi Bojane Ivanović, supruge Branka Najholda.

Usvojenu inicijativu podržala je i Opština Zemun.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 20°C

Pretežno vedro

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 20°C
Min: 10°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana