SPO podržava politiku predsednika Vučića prema Kosovu Tanjug

Objavljeno: 18.05.2019. 11:59 Izmenjeno: 20.05.2019. 12:30

Srpski pokreti obnove (SPO) podržava zalaganje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se uz pomoć Evropske unije za kosovsko pitanje pronađe trajno rešenje, koje će garantovati mir i punu zaštitu srpskom narodu na prostoru Kosova, kao i crkvama, manastirima i sveukupnom duhovnom nasleđu Srbije.

Predsedništvo te stranke, članice vladajuće koalicije, u saopštenju za javnost ocenjuje da je zamrznuti konflikt suprotan životnim interesima Srbije i srpskog naroda, jer ga „ostavlja na vulkanu koji svakog trenutka može da eksplodira“.

Ističe se da „nerešavanje kosovskog problema može da potpali ratni požar, ne samo između Srba i Albanaca nego i u Severnoj Makedoniji i BiH“.

„Ako sada ne zaključimo sporazum, opterećujemo narod i državu za mnogo godina u budućnosti, ali i naredne generacije, uz rizik da neko kasnije rešenje po nas bude mnogo nepovoljnije“, kaže se u saopštenju.

„Zamrznuti konflikt je zamrzavanje agonije i propasti Srbije. U ovakvim pitanjima od nacionalnog i državnog interesa razum mora da nadvlada emocije. Ne smeju nam biti vodilje neznanje inat i strast, makar ih nametala većina, već se odluke moraju donositi mudro, u skladu s dugoročnim interesima Srbije“, ističe Predsedništvo SPO.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 29°C

Vedro

Ponedeljak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana