SPO: Krivične prijave protiv Pavličića i Elezovića

Objavljeno: 12.04.2016. 19:55 Izmenjeno: 12.04.2016. 19:55

Predsednik Gradskog odbora SPO Novi Sad Vladimir Jelić podneo je krivične prijave protiv bivšega gradonačelnika Novog Sada i bivšeg predsednika Gradskog odbora DS Igora Pavličića i funkcionera DS Dušana Elezovića, saopštio je danas Gradski odbor SPO.

Krivične prijave su, kaže se u saopštenju, podnete i protiv dvojice policiskih inspektora Dušana Aleksaića i Đorđa Ilića.

Navodi se da je Jelić krivične prijave podneo protiv tih inspektora zbog toga što su ga oni, kako stoji u saopštenju, „lažno prijavili pre pet godina za zloupotrebu službenog položaja kada je bio direktor JKP „Novosadska toplana“, iako su od samog početka istrage znali da krivičnog dela nema“.

To su, kaže u saopštenju, uradili „sa namerom i po nalogu svojih političkih mentora iz Demokratske stranke, i podneli krivičnu prijavu da bi naneli političku štetu Srpskom pokretu obnove i Vladimiru Jeliću lično“.

Uz saopštenje, SPO je medijima dostavio i odluku Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu, od 14. marta 2016 godine, da odbacuje krivičnu prijavu protiv Vladimira Jelića za zloupotrebu službenog položaja u slučaju „Toplana Mišeluk“, nakon pet godina istražnih radnji policije.

„Drago mi je da je posle pet godina pravda zadovoljena, jer je skinuta ljaga sa mog imena odbacivanjem ove lažne i besmislene krivične prijave protiv mene, isforsirane od strane tadašnjih čelnika Demokratske stranke u gradu i pokrajini, Igora Pavličića i Dušana Elezovića. S obzirom na to da je kroz pisanje medija o toj prijavi naneta velika šteta Srpskom pokretu obnove i meni lično, podneo sam prijave i protiv njih dvojice za podstrekivanje krivičnog dela preko svojih izvršilaca iz policije“, rekao je Jelić, prenosi se u saopštenju.

On je naglasio da Demokratska stranka koja je, kako je kazao, „imala svu vlast u državi, od republičke, pokrajinske, do gradske, najbolje zna na koji način je zloupotrebljavala državni aparat, policiju, tužilaštvo i sudstvo u političke svrhe“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Sumaglica

Trenutna temperatura 5°C

Sumaglica

Sreda
Promenljivo oblačno

Max: 8°C
Min: 1°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana