Spečeni pokušaji krimačerenja medikamenata Tanjug

Objavljeno: 24.11.2020. 15:18 Izmenjeno: 24.11.2020. 15:18

Carinici su  u saradnji sa policijom, na graniničnim prelazima Aerodrom „Nikola Tesla“ i Gradina sprečili dva pokušaja krijumčarenja i zaplenili gotovo 3.000 različitih medikamenata

Foto:Carina-Minist.finansija

Prekršaj na beogradskom aerodromu otkriven je kada je u zelenom kontrolnom prolazu zaustavljena 51-godišnja Beograđanka, koja je neposredno pre toga doputovala letom iz Moskve i preuzela svoj prtljag sa karusela u kojem je pronađena gomila suplemenata i lekova ruskog porekla, saopštila je Uprava carina.

Ona je sa sobom ponela više od 2.300 bočica, tableta, kapsula i ampula lekova i suplemenata uglavnom na biljnoj bazi, za poboljšanje funkcije vida (černika forte), moždanog krvotoka (nootropil piracetam), nivoa gvožđa (fenjuls), zarastanje preloma (zlatna mumija), smanjenje nivoa šećera u krvi (olidžim), podizanje imuniteta (imunofan) i slično.

Među pronađenim lekovima i dijetetskim sredstvima bilo je i 170 bočica imunomodulatora za mačke (feliferon) i leka protiv pseće bolesti (giskan-5), navela je carina.

Istog dana na Gradini je zaplenjeno 480 tableta leka „rivotril“ koji se nalazi na listi psihoaktivnih kontrolisanih supstanci.

Prekršaj je otkriven kada je za detaljan pregled na izlazu iz zemlje izdvojena „honda džez“ bugarskih registracija u kojem je bilo dvoje bugarskih državljana.

Iako su rekli da nemaju ništa za prijave, prilikom detaljnog pregleda, u ladici ispred suvozačkog sedišta pronađeno je 16 kutija sa po 30 tableta „rivotrila“.

Bugarskim državljanima je zbog toga odbijen izlaz iz naše zemlje, pa su zajedno sa pronađenim psihoaktivnim tabletama predati u dalju nadležnost policije i tužilaštva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 24°C

Vedro

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 36°C
Min: 23°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana