Socijalisti na Zvezdari poručili “Mi stojimo postojano” Studio B

Objavljeno: 03.06.2020. 10:32 Izmenjeno: 03.06.2020. 10:32

Socijalistička partija Srbije počela je predizbornu kampanju na beogradskoj opštini Zvezdara, gde su se prisutnima obratili predsednik SPS-a Ivica Dačić i predsednik JS Dragan Marković Palma.

Lider SPS-a Ivica Dačić se na početku svog obraćanja zahvalio medicinskom osoblju u Srbiji za uspešnu borbu protiv korona virusa i rekao da su i dalje vidljivi temelji socijalizma u zdravstvenom sistemu.  “ Moram da kažem da mi je bilo puno srce, kada sam slušao lekare iz kriznog štaba, koji su govorili da smo se odbranili zahvaljujući zaostavštini socijalizma. Naša partija pripada jednom retkom krugu partija kojima predizborna kampanja nije potrebna, sve ono što smo mi radili predhodnih godina bilo je od životnog značaja za državu i narod”. Dačić je rekao da je SPS ponosan na tekovine socijalizma, kao što su besplatno zdravstvo, besplatno školstvo, stanovi za mlade bračne parove i borbu za socijalnu pravdu i prava radnika. Kada je u pitanju pridruživanje EU, Dačić kaže da je Srbiji mesto u Evropi, ali ne po cenu nacionalnih interesa.  “U Evropu samo ako nas poštuju. Nastavićemo sa politikom povlačenja priznanja Kosova, sprečićemo ulazak Kosova u sve međunarodne institucije i to je zajednički stav predsednika Vučića i mene. Kada je reč o našem narodu koji živi u regionu Srbija čvrsto stoji iza interesa Srpskog naroda i u Republici Srpskoj, odnosno u BiH, Hrvatskoj i Crnoj Gori, našeg naroda koji je danas ugrožen”. Lider socijalista je naglasio da nijedan socijalista nikada nije izdao svoju zemlju i da će svaki funkcioner, koji se odrodi od svog naroda biti isključen iz SPS-a.

Takođe, na prvom predizbornom skupu Ivica Dačić je iskoristio priliku da se zahvali dugogodišnjem koalicionom partneru Draganu Markoviću Palmi uz reči da su SPS i JS najdugotrajnija koalicija na našoj političkoj sceni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 20°C

Pretežno vedro

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 28°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana