SNS:Važan ravnopravan razvoj opština i kada je reč o kulturi Tanjug

Objavljeno: 12.02.2018. 17:46 Izmenjeno: 12.02.2018. 17:46

Kandidati za odbornike sa liste „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd“ Svetislav Goncić i Andreja Mladenović obišli su radove na rekonstrukciji Muzeja Mladenovca i poručili da je važan ravnopravan razvoj svih opština i kada je u pitanju kultura.

Gončić je istakao da je rekonstrukcija Mladenovačkog muzeja pokazatelj da kandidati iz odborničkog tima SNS podržavaju kontinuirani razvoj kulture u Srbiji.

Naglasio je da Mladenovac ima bogatu i značajnu istoriju, što je, prema njegovim rečima, prilika da se muzej koji je deo Beograda rekonstuiše i da se u njemu prikaže bogato istorijsko i svako drugo nasleđe.

„Snovi sada postaju stvarnost koju je moguće realizovati, novca ima i ulaže se u našu budnošt i budućost dece“, kazao je Goncić.

Andreja Mladenović podsetio je da je taj muzej zatvoren od 2009. godine, da je bio u teškom stanju, kao i da je „propadalo“ više od 2000 različitih muzejskih eksponata i artefakata.

„Muzej Mladenovca pokazao je u kakvom položaju se kultura nalazila u našem glavnom gradu“, naglasio je i dodao da kulturne ustanove postoje i u opštinama, a ne samo u centru Beograda.

Kako je objasnio, upravo iz tog razloga je značajna rekonstrukcija muzeja, koji će sa 150 kvadrata biti proširen na 300.

„Mladenovac će dobiti objekat za ponos gde će moći da izloži sve ono što je hiljadama godina staro i pripada Mladenovčanima, Beogradu i Srbiji“, istakao je.

On je dodao da je položaj kulture takav su potrebna svakodnevna ulaganja, te da su iz tog razloga na listi „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd“ direktori muzeja, poznati dramski umetnici i glumci, kao što je Goncić.

Podsetio je na otvaranje Muzeja savremene umetnosti i najavio da će ove godine biti otvoren Narodni muzej.

„To uliva nadu da će sve kulturne institucije biti uređene i sređene, ali da će i sadržaj u kulturi biti bogatiji“, zaključio je Mladenović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana