SNS:Nastavljamo razgovore,ne pristajemo na nezakonite zahteve Tanjug

Objavljeno: 19.08.2019. 15:14 Izmenjeno: 20.08.2019. 08:54

SNS će nastaviti da učestvuje u razgovorima vlasti i opozicije, rekao je  član Predsedništva te stranke Goran Vesić i dodao da oni neće pristati na zahtev opozicije “da se Aleksandru Vučiću zabrani da se bavi politikom” i da se nezakonito promeni sastav REM-a. 

Vesić je poručio da će SNS raditi u skladu sa zakonom, da je ta stranka spremna da razgovara i ocenio da je na sastanku bilo vrlo konstruktivnih predloga. “Nažalost, deo opozicije je ovo shvatio kao mogućnost da (Dragana) Ðilasa vrate u REM i RTS i mogućnost da se mi dogovorimo da se Aleksandru Vučiću zabrani da se bavi politikom”, rekao je Vesić.

On je istakao i da je zakonska procedura u vezi sa izborom članova REM-a jasna i da je za smenu neophodno da se na sednici tog regulatornog tela utvrdi da je neko prekršio zakon i da se tek onda u Skupštini Srbije može glasati o tome..

“Mi poštujemo zakon i u ovoj zemlji će se raditi po zakonu. Kada neko drugi bude na vlasti ako ga građani izaberu, onda možda ne moraju da poštuju zakon i možda mogu hajdučki da smenjuju članove REM-a”, rekao je Vesić.

On je dodao da je deo opozicije današnji dijalog shvatio kao način da im se omogući da dođu na vlast, ali bez izbora i da zauzmu sve medije, te da uređuju ko će šta da piše. “ Dok mi budemo imali većinu građani će birati vlast, a neće se birati na skupovima”, rekao je Vesić novinarima.

Funkcioner SNS Vladimir Orlić, povodom preporuke nevladinih organizacija da se formira nadzorni odbor u Skupštini Srbije koji bi kontrolisao ponašanje medija, rekao je da su se oko toga “svi razumeli”

Mislim na sve nas koji smo se bavili današnjom temom. Mi smo gledali pre svega da se bavimo stvarima koje su predložile nevladine organizacije”, rekao je Orlić.

On je objasnio i da taj nadzorni odbor nema prevelike moći jer ne može da kažnjava. Orlić je rekao da će naprednjacima biti čast da se zna da je u Srbiji formiran nadzorni odbor posle 20 godina.

Podsetio je da je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković još 2016.godine poslala poziv strankama da se izjasne oko svojih predloga za nazdorni odbor i one su, kaže, nisu izjasnile.

Kada je reč o zahtevima SzS o promenama u REM I RTS, Orlić je kazao da “niko nije doneo papir da se bilo šta potpiše”.

“Slažemo se sa preporukom nevladinih organizacija što se tiče REM-a (da se popune upražnjena mesta), ali SzS hoće suprotno od toga. Oni traže da se silni ljudi koji su u REM-u smene, a ignorišu na koji način su oni izabrani, koliko im traje mandate i koja je procedura”, rekao je Orlić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 16°C

Vedro

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 16°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana