SNS:Akcija uređenja prostora oko jezera u Resniku Tanjug

Objavljeno: 14.03.2022. 15:18 Izmenjeno: 14.03.2022. 15:18

Posađeno je i 20 sadnica javora koje su obezbeđene iz ličnih sredstava, saopštio je beogradski odbor SNS.

Povodom Međunarodnog dana reka je organizovana akcija uređenja prostora oko jezera u Resniku, u kojoj su učestvovali funkcioneri Srpske napredne stranke.

Irena Vujović je navela da je ova akcija samo jedna od mnogih kojima pokazujemo da brinemo o životnoj sredini i da nam je stalo da naše reke, jezera i potoci budu čisti i naglasila da će u narednim godina biti velikih zelenih investicija.

Vujović je rekla da će se graditi postrojenja za preradu otpadnih voda, kao i kanalizacione mreže gde nedostaju, čime će kvalitet reka biti učinjen još boljim.

Prema njenim rečima, pošumljavanje je jednako važno jer se time poboljšava kvalitet vazduha, te je zato Vlada Republike Srbije izdvojila sredstva za tu namenu.

„Do sada je širom Srbije pošumljeno 400 hektara površina, na kojima je zasađeno preko 150.000 sadnica, a za tekuću godinu obezbeđena su još veća sredstva i to je naš zalog za budućnost“, istakla je Vujović, ocenivši da je to način da se pokaže kako se voli i čuva Srbija.

„Ali samo ujedinjeni možemo nastaviti da razvijamo Srbiju i da je učinimo još boljim mestom za život generacijama koje dolaze. Dela govore, zajedno možemo sve“, zaključila je ona.

Dejan Kesar je izjavio da bi, sve ovo bilo moguće, potrebno nam je da budemo složniji neko ikada. “Vodimo racionalnu i odgovornu politiku, a jedini koji u ovom trenutku može da nam obezbedi mir i stabilnost jeste Aleksandar Vučić“, naglasio je Kesar.

Prema njegovim rečima, važno je da u ovim trenucima imamo odgovornog lidera na čelu države, kome je interes Srbije i njenih građana na prvom mestu.

U akciji uređenja prostora oko jezera učestvovali su i Aleksandar Mirković i Nemanja Joksimović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 28°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 36°C
Min: 23°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana