SNS: Vlada će nastaviti kao do sada, DS da vrati opljačkano

Objavljeno: 15.03.2016. 17:23 Izmenjeno: 15.03.2016. 17:23

SNS za Vojvodinu odgovorio je Pokrajinskom DS-u da će vlada sa premijerom Aleksandrom Vučićem nastaviti da pomaže ugroženom stanovništvu i da ulaže u izgradnju brana i akumulacionih jezera u cilju zaštite od poplava širom Srbije.

„Građani odlično znaju da su od 2014. godine do danas izgrađena 304 vodna objekta, kilometri kanalskih mreža i 29 brana, a da je samo u Vojvodini uloženo 2,5 milijardi dinara u prevenciju poplava, duplo više nego što je DS uradila od 2010. do danas“, poručili su iz vojvođanskog SNS-a

Naprednjaci poručuju i da niko ne želi da ućutka Vojvodinu.

„Naprotiv, mesecima smo molili Bojana Pajtića da podnese ostavku upravo zato da bi se na pokrajinskim izborima čuo glas Vojvođana, što će se i desiti ovog proleća kada će građani ućutkati neradničku Demokratsku stranku, koja godinama besramno pljačka ovu nekad najbogatiju regiju“, navode iz SNS-a.

DS-ovim, kako navode, „finansijskim ekspertima“, koji su državu doveli do bankrota i koji su ostavili zapuštene i ruinirane sisteme za odbranu od poplava, da barem na tren prestanu da lažu i zloupotrebljavaju nesreću koja je zadesila Srbiju.

SNS ponovo pita DS gde je nestalo 35 miliona evra iz Fonda za subvencionisanje pogona novih tehnologija i kada će da vrate pare koje su opljačkali iz Fonda za kapitalne investicije, a posebno od dece sa smetnjama u razvoju.

„Vlada Srbije, na čelu sa premijerom Vučićem, nastaviće da pomaže ugroženom stanovništvu i da ulaže u izgradnju brana i akumulacionih jezera u cilju zaštita od poplava širom Srbije“, navodi se u saopštenju vojvođanskog SNS-a.

Pokrajinski odbor DS za Vojvodinu optužio je danas vladu premijera Aleksandra Vučića da za dve godine ništa nije uradila na odbrani od poplava iako je, kako se navodi, raspolagala skoro sa milijardom evra pomoći.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 15°C

Delimično oblačno

Nedelja
Mogući pljuskovi

Max: 17°C
Min: 12°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana