SNS: Spomenik porodice Čenazi odnet na restauraciju Tanjug

Objavljeno: 23.10.2016. 15:30 Izmenjeno: 23.10.2016. 20:20

Novosadski odbor Srpske napredne stranke saopštio je da je spomenik kulture porodice Čenazi od neprocenjivog značaja za Novi Sad i da zbog izgradnje poslovno -stambenog objekta na uglu ulica Narodnih heroja i Bulevara Mihajla Pupina, privremeno odnet na restauraciju.

 

Odgovarajući novosadskom odboru DS-a koji ih je optužio da nestaju najstarije građevine i spomnenici zarad profita, novosadski naprednjaci kažu da demokrate nastoje da naruše tradicionalno dobre odnose jermenskog i srpskog naroda.

Pošto bude vraćen, spomenik će građanima biti vidljiviji i pristupačniji, a istovremeno je ispoštovano i mišljenje stručnjaka iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture da on treba da bude postavljen u blizini starog mesta, jer je u pitanju  prostor nekadašnjeg kompleksa Jermenske crkve,  navodi se saopštenju.

Naprednjaci pozivaju Novosađane da se, prolazeći pored Pariskog magazina u centru grada, podsete ko je bio na vlasti kada je ovaj tržni centar izgrađen, a koji se nikako ne uklapa u staro jezgro grada.

„Ko je zarad profita i vodeći se ličnim interesima, dozvolio rušenje u starom jezgru i izgradnju objekta koji se ničim ne uklapa u arhitekturu strogog centra grada“, pitaju naprednjaci u saopštenju i dodaju da su demokrate imale dovoljno vremena da se pobrinu i o zaštiti starih trščara, kao i obnovi Pozorišnog trga.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 5°C

Slaba kiša

Utorak
Mogući pljuskovi

Max: 9°C
Min: 2°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana