SNS Šabac: Odugovlačenje izbornog procesa Tanjug

Objavljeno: 17.09.2020. 09:53 Izmenjeno: 17.09.2020. 12:23

Gradski odbor Srpske napredne stranke Šabac saopštio je danas da Gradska izborna komisija u Šapcu još nije uradila rešenja po prigovorima na izborni proces, iako je, kako navode, istekao rok od 48 sati za tu radnju.

SNS ocenjuje da je to odugovlačenje okončanja izbornog procesa i da se dešava po „očiglednom naređenju bivšeg gradonačelnika Nebojše Zelenovića i njegovog političkog oca Dušana Petrovića“.

„Ovaj kriminalni tandem je, pošto je shvatio, da izbore neće dobiti čak ni pretnjama, kupovinom glasova, podmićivanjem i ucenama, pa čak i trovanjem političkih neistomišljenika, odlučio da pribegne teškoj opstrukciji nastavka izbornog procesa, odugovlačeći zakonom utvrđenu proceduru“, navode oni.

Naprednjaci navode da je činjenica da sigurno znaju da se žalbe Upravnom sudu mogu uputiti tek pošto Gradska izborna komisija zvanično donese rešenja i da to dodatno dokazuje da svoj posao namerno odugovlače, samo da bi Upravni sud što kasnije odlučivao o pomenutim predmetima.

„Cilj je, jasno je, da Zelenović i kompanija dobiju još koji dan na vlasti, zloupotrebom zakona i procedure pa čak i opstrukcijom rada suda, koji je već trebalo da ima dostavljenu svu potrebnu dokumentaciju. I ovo je samo još jedan u nizu priloga Zelenovićevog beščašća i protivljenja izbornoj volji Šapčana. Nepoštovanje koje je ukazao građanima Šapca već mu se vratilo izbornim debaklom“, navodi naprednjaci.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana