SNS: Lažna briga za medije „Ðilasovog DS-a“ Tanjug

Objavljeno: 29.03.2019. 15:00 Izmenjeno: 29.03.2019. 15:00

Gradski odbor Srpske napredne stranke poručio je, kako je navedeno, „Ðilasovom DS-u“, da je krajnje neumesno da medije komentarišu oni koji su nasilno upali u zgradu RTS-a, pretili zaposlenima testerama i koji su u vreme svog mandata bili glavni urednici u medijima i određivali podobne i nepodobne sagovornike.

Podovom zahteva DS-a za obustavljanje politički motivisanih napada na medije koji su, kako je navedeno, „proteklih dana kulminirali pretnjama upućenim na adresu novinske agencije Beta i N1“, GO SNS ocenjuje da je licemerno da oni koji su držali monopol u medijima i tako zarađivali milione i za vreme čije vlasti su nepodobni novinari ubijani, danas drže moralne pridike.

„Neistine koje su danas izrekli demantovane su tvrdnjom čoveka koji je priveden zbog tzv. napada na Janjića, jer su oni, kako i sam kaže, dugogodišnji prijatelji. Evidentno je da predstavnicima Saveza za Srbiju savest nije mirna, kada čak i u komunikaciji poznanika vide pretnje“, piše u saopštenju GO SNS.

Kako se dodaje, „lažna briga, izvrtanje činjenica i manipulacija, to je suština njihovog saopštenja, ali drugo ne možemo očekivati od sledbenika Ðilasovog, Jeremićevog i Obradovićevog saveza“, napominju beogradski naprednjaci.

U saopštenju se podseća da je, prema tvrdnjama NUNS-a, 2008. godine bilo je zabeleženo 69 napada na novinare, a tokom prošle godine, svega sedam slučajeva.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.