SNS: Hajka protiv porodice predsednika Srbije ne prestaje Tanjug

Objavljeno: 12.11.2021. 20:10 Izmenjeno: 12.11.2021. 20:10

Predstavnici SNS ocenili su da „hajka“ protiv porodice predsednika Srbije Aleksandra Vučića ne prestaje i da posebno zabrinjava što u tome, kako navode, učestvuju institucije koje bi morale biti nezavisne

U odvojenim saopštenjima predstavnici SNS su tako reagovali na to što su službenici Poverenika za informacije od javnog značaja obavljali, kako su preneli mediji, redovan inspekcijski nadzor beogradske vinoteke „Wine and pleasure“ u kojoj je zaposlen sin predsednika Srbije Danilo Vučić.

Šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Beograda i narodni poslanik Aleksandar Mirković kaže da su napadi na Danila samo nastavak kampanje protiv predsednika Srbije, tvrdeći da tu „hajku“ vode mediji „pod direktnom kontrolom Dragana Ðilasa“.

„Posebno je zabrinjavajuće što u ovome učestvuju institucije koje bi morale biti nezavisne, a sve govori u prilog tome da su zavisne i da rade po Ðilasovoj komandi“, navodi Mirković.

On pita kako je moguće da bar neke od tih institucija nisu, u okvirima svojih nadležnosti, ispitale poslovanje Ðilasovih firmi i pokušali da saznaju odakle mu „68 miliona razbacanih širom sveta ili 22 miliona evra u nekretninama, ako je u politiku ušao sa 70.000 evra“.

„Očigledno je sve dobro osmišljeno i sinhronizovano, pa svedočimo danima unazad napadima kako spolja, tako i iznutra na Aleksandra Vučića i Srbiju“, rekao je Mirković.

Ocenio je da snažna, nezavisna i ekonomski jaka Srbija smeta mnogima i da je sve ovo samo uvod u ono šta nas, kako kaže, očekuje do izbora i tokom izborne kampanje kako bi se naša zemlja destabilizovala i skrenula sa puta napretka, razvoja i jačanja.

„Ipak, kako u Srbiji konačno odlučuju građani, a ne neko sa strane, izbori u aprilu pokazaće da je politika Aleksandra Vučića i SNS ono što građani žele“, kaže Mirković.

Član Glavnog odbora SNS Relja Ognjenović kaže da

„hajka“ protiv porodice predsednika Vučića ne staje i da je pritisak na njegovog sina Danila sada nastavljen time što pokušavaju da mu osore ustavno pravo svakog čoveka da radi.

„Pored proganjanja po kafićima i restoranima, sada ga proganjaju i na poslu. Verovatno im smeta što Danilo nema račune po belom svetu, kao ni silne stanove po Beogradu, smeta Ðilasu što radi i privređuje kao sav pošten svet“, rekao je Ognjenović.

Kako je istakao, sve dok građani Srbije pružaju podršku politici SNS i Aleksandra Vučića ljudi poput Ðilasa se nikad neće vratiti na vlast, te dodao je to „ono što ih boli“.

Beogradski odbor SNS najoštrije osuđuje napade na porodicu Vučić koji se, kako kažu, samo nižu.

„Ako ne izmišljaju laži o bratu, onda napadaju decu predsednika Vučića, psuju majku, vređaju, proklinju…To je očigledno program “Multikom“ stipendista i uposlenika i za to primaju novac, a sve sa ciljem da se oslabi Aleksandar Vučić i SNS jer za Ðilasovce oslabljen predsednik Vučić znači slaba Srbija, a to im je očigledno glavni cilj“, navodi se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 14°C

Pretežno vedro

Utorak
Mogući pljuskovi

Max: 18°C
Min: 10°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana