SNS: Đilas preko Đorđevića poručuje EU da je korumpirana Tanjug

Objavljeno: 08.10.2020. 18:23 Izmenjeno: 08.10.2020. 18:23

Član Glavnog odbora SNS Aleksandar Marković izjavio je  da se lider Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas u nameri da ponovo dođe na vlast dodvoravao evroparlamentarcima „pljujući“ Srbiju, a da sada pošto mu, kako kaže, to ne pomaže, preko svog kuma Mlađana Ðorđevića poručuje Evropskoj uniji da je „duboko korumpirana“

Marković je u saopštenju ukazao da je Ðilas svestan da uz podršku naroda u Srbiji ne može ponovo doći na vlast, rasporedio kumove, saradnike i sledbenike da traže podršku stranaca, na četiri strane sveta, ne bi li se ponovo vratili u fotelju.

„Valjda besan, jer mu ni to ne pomaže, danas poručuje Evropskoj uniji preko kuma Ðorđevića da su slepi, gluvi i diletanti koji pružaju podršku Vučiću“, rekao je Marković.

Navodi da je Ðorđević poznat kao akter bivše vlasti koji je, kako tvrdi, Ðilasu pomagao da gomila milione, dok je za to vreme Srbija propadala.

Rekao je da građani Srbije, kada Ðorđević govori o rasprodaji i zatvaranju fabrika i državnih preduzeća, ostavljanju radnika bez posla, uništavanju prosvete, zdravstva, vojske, policije, poljoprivrede i ukupne privrede, znaju da je reč o vremenu vlasti Ðorđevićeve Demokratske stranke.

„Prosto, iskusili su kako izgleda kada Srbijom upravljaju i Ðilas i Ðorđević i ostala bratija, ne mora to niko da im kaže“, zaključio je Marković.

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Ðorđević je prethodno rekao da je EU „saučesnik“ Aleksandra Vučića u „mrcvarenju Srbije“.

Ðorđević smatra da izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije „licemerno“ konstatuje napredak u usklađivanju srpskog zakonodavstva sa pravom EU jer se, kako tvrdi, to ne dešava.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 16°C

Vedro

Četvrtak
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana