„Šnajder elektrik Srbija“- šansa za francuske kompanije Tanjug

EkonomijaEkonomija Pocetna 10. 07. 2019. 17:45:07

Poslovna klima u Srbiji poslednjih godina značajno je unapređena što potvrđuje sve veće interesovanje stranih, a pogotovo francuskih kompanija da dođu i šire svoju proizvodnju i poslovanje u Srbiji, kaže generalnih direktor francuske kompanije „Šnajder elektrik Srbija“ (Sćneider Electric) Dejan Marković.

FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC / bb

„Sigurno je da predstojeća poseta predsednika Francuske Emanuela Makrona Srbiji predstavlja težnju da ekonomske veze dve zemlje budu što jače“, kaže Marković za Tanjug uoči posete Makrona, sa kojim dolazi i velika privredna delegacija.

On ističe da se francuske kompanije poslednjih godina sve češće odlučuju da dođu u našu zemlju i ovde pokrenu posao, te da se može očekivati da i druge firme nađu mesto nad srpskim nebom i prošire poslovnu saradnju u ovom delu Evrope.

Dolazak privredne delegacije iz Francuske odlična je prilika za firme koje bi da prošire svoje operacije na tržistu Srbije da u direktnim razgovorima saznaju više i ispitaju sve potencijale i mogućnosti za saradnju i poslovanje, kaže sagovornik Tanjuga.

„Osim dolaska velikih korporacija, velike šanse na ovom tržištu imaju i mala i srednja preduzeća budući da se velike kompanije u radu sve više oslanjaju na njih“, naveo je Marković.

Velike potencijale za širenje poslovanja u Srbiji francuske kompanije imaju prevashodno u oblasti IT industrije i poljoprivredi, ocenjuje Marković.

Francuska kompanja „Šnajder elektrik“ koja posluje u 130 zemalja, predstavništvo u Srbiji otvorila je 1997. godine, a od 2000. posluje kao d.o.o i zapošljava više od 1.200 ljudi.

Ta kompanija predvodi digitalnu transformaciju upravljanja energijom i automatizaciju u domovima, objektima, data centrima, infrastrukturnom i industrijskom sektoru.

„Dobrim poslovnim rezultatima iz godine u godinu i tolikim brojem zaposlenih sigurno doprinosimo poboljšanju poslovne klime i uvereni smo da ćemo taj doprinos povećavati i narednih godina“, rekao je Marković.

Podsetio je da u Novom Sadu funkcioniše Razvojni centar, kao deo operacija „Šnajder elektrika“, a u kome mladi ljudi rade na uspostavljanju najboljeg sotvera za upravljanje elektridistributivnim sistemima u svetu.

„Stipendiranjem sigurno poboljšavamo mogućnosti da mladi inženjeri nađu mesto i zaposlenje u našoj kompaniji“, kaže Marković.

Inače, Sćneider Electric DMS softver je u upotrebi u preko 50 kompanija i preko 130 dispečerskih kontrolnih centara širom sveta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 23°C

Pretežno vedro

Utorak
Sunčano

Max: 27°C
Min: 12°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana