Smotra jedinica policije namenjena predškolcima tanjug

Objavljeno: 28.09.2022. 10:58 Izmenjeno: 28.09.2022. 11:29

„Rukovodstvo naše opštine se trudi da našim kolegama iz PS Stari grad obezbedimo sve potrebne uslove za nesmetan rad na terenu i pruzamo konstantu podršku u svim akcijama koje sprovode”, rekao je za Tanjug Radoslav Marjanović, predsednik GO “Stari grad.

foto tanjug

 

Na teritoriji beogradske opštine Stari grad će na donjem Kalemegdanu biti organizovana smotra organizacionih jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova koja predstavlja preventivnu aktivnost namenjenu predškolcima.

“U cilju uspostavljanja boljeg odnosa sa građanima, posebno sa decom Policijska stanica Stari grad u saradnji sa GO Stari grad je u prethodnom periodu preduzela niz aktivnosti kako bi unapredila komunikaciju i podigla nivo bezbednosti i sigurnosti na teritoriji ove centralne gradske opstine. Uspostavljena je saradnja sa svim predškolskim ustanovama, kako drzavnim tako iprivatnim”, rekla je za Tanjug Tamara Ćopić, mlađi oficir policije – kordinator za rad policije u zajednici PS Stari grad.

Ona je navela da policajci tokom prethodnog perioda obilazili vrtiće j osnovne skole gde su deca imala priliku da dožive policiju na drugačiji način, kao nekoga ko je tu da ih zaštiti i da im pomogne.

“Danas na smotri, koji je namenjena za 450 dece predskolskog uzrasta sa teritorije naše opstine, predstavljaju se sve jedinice MUP-a sa idejom da se deca upoznaju sa svim jedinicama kako u budućnosti ne bi osećala strah i uzdrzanost da se obrate policijacu na terenu bez obzira u kojoj jedinici radi”, rekla je Ćopić.

Ona je navela da je važno konstantno ulaganje u dostupnost policijskog servisa koji predstavlja srž bezbednosti na terenu.

„Rukovodstvo naše opštine se trudi da našim kolegama iz PS Stari grad obezbedimo sve potrebne uslove za nesmetan rad na terenu i pruzamo konstantu podršku u svim akcijama koje sprovode”, rekao je za Tanjug Radoslav Marjanović, predsednik GO “Stari grad.

Agencija učila najmlađe o bezbednom ponašanju u saobraćaju

Oko 450 dece predškolskog uzrasta sa opštine Stari grad posetilo je na Kalemegdanu štandove policije, žandarmerije i Agencije za bezbednost saobraćaja, kako bi se upoznali sa pravilima bezbednog ponašanja u saobraćaju.

Direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović kaže za Tanjug da je Agencija pripremila brojne aktivnosti koje promovišu bezbedno ponašanje u saobraćaju, poput poligona gde će u kontrolisanim uslovima učiti decu kako da bezbedno pređu ulicu.

„Objašnjavaćemo mališanima kako da budu bezbedni na ulici i kako da na bezbedan način pređu ulicu na pešačkom prelazu i na raskrsnuci“, kazao je Stamatović.

Stamatović je naveo da je Agencija za bezbednost saopbraćaja ove godine za sve predškolce u Srbiji pripremila edukativnu bojanku, kako bi se mališani kroz različite teme upoznali sa bezbednim učestvovanjem u saobraćaju.

On je podsetio i da je Agencija ovog meseca pokrenula kampanju „Kako ti – tako i ja“, koja je namenjena deci školskog uzrasta, a kojom se ukazuje da su roditelji uzor deci i kada je reč o ponašanju u saobraćaju.

„Nama je cilj da u Srbiji deca ne stradaju u saobraćaju, a koristimo priliku da skrenemo pažnju svim roditeljima jer su oni najveći uzor deci“, kazao je Stamatović.

Aktivnosti na Kalemegdanu „Policajac u zajednici“ organizovala je Policijska stanica Stari grad, a prema rečima predsednika te opštine Radoslava Marjanovića cilj je da se oko 450 mališana upozna sa radom policije.

„Najmlađi će imati priliku da nauče nešto o bezbednosti u saobraćaju i da se upoznaju sa različitim odeljenjima naše lokalne policijske zajednice“, kazao je Marjanović.

Dodao je i da je cilj opštine Stari grad da škole i prostor oko njih budu bezbedni, kao i da se poveća bezbednost na celoj teritoriji te opštine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 11°C

Pretežno oblačno

Subota
Jak vetar

Max: 14°C
Min: 6°C

Jak vetar

Vremenska prognoza za 5 dana