Miroljub Jevtić saslušan u Tužilaštvu za organizovani kriminal Tanjug

Objavljeno: 12.01.2020. 12:19 Izmenjeno: 12.01.2020. 18:54

Pored Jevtića, direktora JP „Infrastruktura železnice“, u ovom slučaju uhapšeni su Dragoslav Burzanović, član Nadzornog odbora Privrednog društva „Ratko Mitrović“ iz Novog Sada, i dvojica advokata iz tog grada – Zoran Stojanović i Vladislav Kostić.

U Tužilaštvu za organizovani kriminal očekuje se da počnu saslušanja direktora JP „Infrastruktura železnice“ Miroljuba Jevtića i ostalih, osumnjičenih za primanje mita u vezi sa eksproprijacijom zemljišta, koji se i dalje nalaze u pritvoru.

Pored Jevtića, juče su u ovom slučaju uhapšeni Dragoslav Burzanović, član Nadzornog odbora Privrednog društva „Ratko Mitrović“ iz Novog Sada, i dvojica advokata iz tog grada – Zoran Stojanović i Vladislav Kostić.

Oni su juče uhapšeni po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal zbog sumnje da je Jevtić primio mito od 10.000 evra preko posrednika Burzanovića u službenim prostorijama.

Tužilaštvo je juče saopštilo da su advokati od strane Jevtića neosnovano i nepotrebno angažovani na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, te da postoji osnovana sumnja da su deo uplaćenog novca od JP „Infrastruktura železnice“ po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima, kao mito, preko posrednika, predavali Jevtiću.

Pojedini beobradski listovi u međuvremenu su objavili , pozivajući se na nezvanične izvore, da su osumnjičeni spremni na nagodbu uz priznanje krivice, a prema drugim izvorima moguće je da će se braniti negiranjem.

Nakon saslušanja tužilaštvo će odlučiti o daljim koracima u ovoj istrazi i da li će tražiti da se osumnjičenima odredi pritvor.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 4°C

Pretežno vedro

Petak
Moguća kiša

Max: 6°C
Min: 4°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana