Slobodanu Vasiću nagrada „Đoko Vještica“ Studio B

Objavljeno: 26.10.2020. 13:52 Izmenjeno: 27.10.2020. 13:32

Novinaru i uredniku Radija „Bravo“ iz Požarevca Slobodanu Vasiću, uručena nagrada za novinarsku humanost „Đoko Vještica“ koju od 2011. dodeljuje Udruženje novinara Srbije. Kako ističe UNS, Vasić je otišao korak dalje u humanitarnom radu i nije se zadržao samo na izveštavanju, već je išao „od vrata do vrata“ i prikupljao pomoć od građana i lokalnih preduzetnika.

Pokrenuo je brojne humanitarne akcije i to ne samo na svom Radiju Bravo, već apele za pomoć najugroženijima šalje preko Fejsbuk grupe „Požarevac online“, a nedavno je osnovao i udruženje „Solidarnost online“, koje je zvanični nosilac aktivnosti za pomoć sugrađanima. Slobodan Vasić je tako primer požrtvovanog novinara koji je prikupio više od million dinara tokom četiri godine humanitarnog rada.

Udruženje koje Vasić vodi je tokom vanrednog stanja kupilo 530 posteljina za Opštu bolnicu u Požarevcu i podelilo 100 paketa hrane siromašnim porodicama.

Ove godine na konkurs za nagradu „Đoko Vještica“ stiglo je 19 predloga, što je najveći broj od kada se nagrada dodeljuje. Po oceni žirija, svi predloženi kandidati su ispunjavali uslove pravilnika o nagradi za humanost.

Nagrada, koja se dodeljuje od 2011. godine, se sastoji od diplome i novčanog iznosa od 1.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, koji od 2017. godine obezbeđuje preduzeće „Transportšped“.

Ovogodišnji dobitnik nagrade „Đoko Vještica“ karijeru je kao student započeo u Radio Kragujevcu, potom radio u Radio Požarevcu, bio je urednik Radio i TV Duga. Godine 1999. osniva Radio „Bravo“, čiji je vlasnik i glavni urednik i na kome ima svoje autorske emisije.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana