SL:Dragutin Sava Janjić više nije duhovnik Tanjug

Objavljeno: 22.08.2018. 09:03 Izmenjeno: 22.08.2018. 13:42

Srpska lista saopštila je da je otac Sava Janjića, iguman manastira Dečani, izjavama protiv svoje države i nastojanja da se problemi na KiM reše kompromisom i dijalogom, prestao da bude duhovnik i postao učesnik političkog života.

Sada, poručuju iz Srpske liste, Dragutin (Sava) Janjić, jadikuje i negoduje zbog toga što se iko usuđuje da kritikuje i opovrgava njegove političke stavove.

„On se lukavo krije iza monaške rize, računajući da mu je ona pred javnošću najsigurniji zaklon od svakog drugačijeg mišljenja i potvrda da on tobože ne istupa u svoje ime i za svoj interes, već da je pronosilac nekakve više istine koja ne podleže kritici“, navodi se u saopštenju Srpske liste dostavljenom medijima.

Iz Srpske liste poručuju da prava Janjićeva funkcija i uloga nije, međutim, da u javnosti popularizuje stavove Srpske pravoslavne crkve, jer on svakodnevno ne propoveda teološke stavove, već sprovodi pakosnu osvetu protiv sopstvene države, zaboravljajući da je Srbija sekularna demokratija u kojoj političke predstavnike biraju građani na izborima.

„Janjićevi napadi na državu su poziv na anarhiju, a od toga korist može imati samo Priština, sa kojom je on očigledno u veoma bliskim interesnim vezama“, ističu iz Srpske liste.

Potvrda ovih stavova je, kažu, i činjenica da svesrdnu pomoć u kampanji blaćenja sopstvene države ima od antiklerikalnih medija i pojedinaca, koji u njemu ne prepoznaju svešteno lice, već vide njegovo pravo lice, a to je lice čoveka koji iz veoma niskih pobuda negira i značaj demokratije i značaj volje građana.

Konstatuju da Janjić i njegovi saveznici iz takozvane „druge Srbije“ pozivaju na uspostavljanje diktature manjine, i to je politička agenda koja ih spaja, a ne nekakve više istine i ljubav prema Kosovu i Metohiji, jer u Janjićevim političkim saveznicima, pa ni u njemu samom, od te ljubavi nema ni traga.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana